Dolar 43,8569
%0.05
Euro 51,7072
%-0.02
Altın 7.306,160
%-1
Bist-100 14.017,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’da indirimli tarife dönemi sona erdi

İZSU’da indirimli tarife dönemi sona erdi

İZSU, köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerlerde yıllardır uygulanan indirimli su tarifesinin süresinin dolduğunu duyurdu. “Kırsal Mahalle” statüsü bulunmayan yerleşim yerlerinde artık normal su tarifesi uygulanacak; statüsü onaylı olan bölgelerde ise indirim sürecek.

  • Ege Postası
  • 24.02.2026 - 09:55
  • Güncelleme: 24.02.2026 - 10:45

EGE POSTASI - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), köyden mahalleye dönüşen yerlerde yüzde 75, beldeden mahalleye dönüşen yerlerde ise yüzde 50 oranında uygulanan su ve atıksu indiriminin sona erdiğini duyurdu. İndirimin dayanağı olan yasal sürenin dolduğu ve 2026 yılı için yeni bir uzatma kararı alınmadığı belirtildi.

Bu nedenle “Kırsal Mahalle” statüsü bulunmayan yerleşim yerlerinde indirimli tarifeden normal tarifeye geçildi.

Öte yandan 7254 sayılı yasa kapsamında, ilçe belediye meclislerince “Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan” kararı alınan ve bu kararın İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandığı bölgelerde indirimli tarife uygulanmaya devam edecek.

Kapsam dışında kalan köy ve belde abonelerinin su tarifeleri ise mevzuat gereği güncellendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.