Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZELMAN işçileri yargının verdiği kararı davul zurna ile kutladı

İZELMAN işçileri yargının verdiği kararı davul zurna ile kutladı

İZELMAN’ın Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde ihaleye yaptığı itirazın kabul edilmesi ve yürütmenin durdurulması işçileri sendikayı ve belediyeyi sevince boğdu. Hafta başında eylemlere farklı bir boyut kazandırma adına önemli kararlar alan Genel İş Sendikası, Cuma günü gerçekleştireceklerini duyurdukları iş bırakma eylemi ve CHP ile AK Parti İl Binasına yapacakları yürüyüş için iptal kararı aldı. Belediye önünde günlerdir eylemlerde yapılan isyan yerini coşkuya bıraktı. Belediye önünde toplanan kalabalık davul zurna eşliğinde halay çekti.

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 17:24
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -İzmir'in gündemine damga vuran İZELMAN krizinde kazanan işçiler oldu. İZELMAN’ın Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde ihaleye yaptığı itiraz kabul edildi. Ankara Bölge İdare Mahkemesi İZELMAN'ın kaybettiği ihalenin yürütmesini durdurma kararı vermesi işçileri sevindirirken belediye de rahat bir nefes aldı.

İZELMAN KRİZİNDE YARGI YÜRÜTMEYİ DURDURDU HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

EYLEMLER İPTAL

Hafta başında eylemlere farklı bir boyut kazandırma adına önemli kararlar alan Genel İş Sendikası, Cuma günü gerçekleştireceklerini duyurdukları iş bırakma eylemini ve CHP ile AK Parti İl Binasına yapacakları yürüyüş için iptal kararı aldı.

3 AY İÇİNDE YENİ İHALE

Yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin ardından 3 ay içinde yeniden ihale yapılacak.Bu zaman zarfında İZELMAN işçileri görevlerine devam edecek.

CHP’DE SEVİNCE ORTAK OLDU
Yaklaşık iki haftadır belediye önünde saat 15:30’da eylem yapan İZELMAN işçileri ve sendika temsilcilerinin günlerdir süren isyanı yerine coşkuya bıraktı.Davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler belediye önünde adeta düğün havası estirdi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri de işçilerin sevincine ortak oldu.

ŞİRKET İTİRAZ ETMEYECEK

Bu arada ihaleyi kazanan Hanoğlu-Zigana şirketinin yetkilileri Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek bürokratlarla görüştü ve
Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği karara itiraz etmeyeceklerini söyledi. İş ortaklığının avukatı Mehmet Güven Çınar yaptığı açıklamada mahkeme kararıyla kendileri için bu ihalenin bittiğini söyledi. Çınar, “Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Büyükşehir Belediyesi de yatırdığımız teminatı geri iade ediyor. Yeni bir itirazda bulunmayacağız” dedi.



SARI’DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI
DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı eylemlerin startını verdiklerinde mutlu sona ulaşacaklarına hep inandığını dile getirdikten sonra, “ 18 Nisan yürüyüşünde yanımızda olan Türk iş KESK TMMOB ve Türk Tabipler Birliğine teşekkür ediyorum hepinizin adına bir kez daha böyle olur emekçinin dayanışması diyorum. Özellikle bu mücadele 18 bin çalışanımızla 650 arkadaşımızın yanında olduğumuzdan dolayı tüm kamuoyuna gösterdik ki ‘biz yalnız değiliz’ Bizim bu mücadelemiz bugünlük değil. Taşeronlar bizim işlerimize bakarken ağızları sulanarak bakıyorlar. Onlara geçit vermeyelim. O zaman birlikte mücadele verelim ve onlara geçit vermemek için 1 Mayıs’ta meydanlarda olalım. ‘Taşerona hayır kampanyası’ adı altında 1 Mayıs’ta buluşalım” dedi.

BMC İŞÇİLERİNİ HATIRLATTI
BMC işçilerinin durumunu hatırlatan Sarı, “ Bugün biz kazandık. Ama hala 200 metre ilerimizde 12 aydır maaşlarını alamayan BMC işçileri var. Onlar direniyor. Buradan herkese sesleniyorum emekçinin hakkını yemeyin. Bundan sonra burada hiçbir arkadaşımız yalnız kalmayacak bütünlüğümüzü gösterelim” dedi.



EKİCİ AK PARTİ’YE YÜKLENDİ

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ise, taşeronlaşmanın AK Parti hükümetiyle birlikte en yüksek seviyeye çıktığını belirterek, “AKP ve yandaşları taşeronlaşmaya son vereceğiz savsatasıyla ortaya çıkmaya başladılar. Onlara söyleyecek tek sözümüz var. Evet, bu taşeronlaşmanın hayatın her alanına yaygınlaştırılmasını siz sağladınız. Taşeronlaşmayı bu ülkede tek istihdam biçimi haline sizler getirdiniz. Bunun üzerinde bundan siyaset yapmanıza asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“EYLEMELR ÖRNEK OLSUN”

İZELMAN krizi ekseninde yaptıkları eylemlerin Türkiye’de örnek olması gerektiğini söyleyen Ekici, “ Yaptıklarımızdan gocunanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hepinizin bildiği gibi bir operasyon çekerek, ‘sen misin taşeronu ortadan kaldıracak kaldırmak isteyen’ diye ‘al sana yüzlerce yıl ceza ile cezalandırma yargılanacak hapis yolları’ dediler. Taşeronun kaldırmak istiyorsan cezaevine razı olacaksın. Biz mücadelemize ne olursa olsun devam edeceğiz. Destek çıkacağız. Geçit veremeyeceğiz” ifadelerini kullandı.



ENGİN’DEN HÜKÜMETE: GEREKLİ DÜZENLEME YAPILSIN

İşçilerin sevincine ortak olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Buradaki işçiler adına sevindirici bir durum. Taşeronun kökten çözümü için yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Buradan tekrar hükümete sesleniyorum yasayı değiştirsinler. Gerekli düzenlemeyi yapsınlar” ifadelerini kullandı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.