Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBETON o haberleri yargıya taşımıştı: Mahkeme kararını verdi

İZBETON o haberleri yargıya taşımıştı: Mahkeme kararını verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZBETON A.Ş. haklarında soruşturma başlatıldığı iddialarını içeren haberlere ilişkin mahkemeye başvurmuştu. Şirketin başvurusunu inceleyen İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, şirketin itibarını zedelediği ve kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle söz konusu haberlere erişim engeli getirdi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2022 - 17:47

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZBETON A.Ş hakkında mali sıkıntılarla boğuştuğu ve bir ihaleye dair İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı yönündeki haberler bazı basın organlarında kendine yer bulmuştu.

İZBETON ise yazılı açıklama yaparak, haklarında açılan herhangi bir soruşturma olduğu ve şirketin mali sıkıntıda olduğu iddialarını yalanlamıştı. İZBETON yetkilileri konuyu yargıya taşıyacaklarını da açıklamıştı. Açıklamada “İlgili ihale için İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün Savcılık talimatıyla yaptığı belge talebi üzerine, 01.03.2022 tarihinde, şirketimiz tarafından ilgili belgeler Emniyet'e sunulmuştur.  Talep edilen evrakların, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturma dosyasıyla bağlantılı olduğu anlaşılmıştır; fakat bu soruşturmada şirketimiz şüpheli ya da şikâyetçi sıfatında bulunmamaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

İZBETON’un başvurusunu değerlendiren İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme, şirketin itibarını zedelediği ve kişilik haklarına saldın mahiyetinde olduğu gerekçesiyle İZBETON A.Ş hakkında soruşturma başlatıldığı yönündeki haberlere erişim engeli getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.