Dolar 32,7613
%-0.02
Euro 35,0824
%-0.02
Altın 2.451,960
%-0.25
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'ın tekno üssü Türkiye'ye hizmet vermeye hazırlanıyor

İZBAN'ın tekno üssü Türkiye'ye hizmet vermeye hazırlanıyor

Trendeki arızayı daha depo girişinde tespit eden tanı sistemine sahip olan, ülkemizin en büyük teknoloji merkezine sahip İZBAN, artık diğer raylı sistemlere de hizmet üretiyor.

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 11:08
İZMİR-  TÜRKİYE’nin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın Çiğli’deki 77 bin metrekarelik bakım atölyesi, tam bir teknoloji üssü gibi çalışıyor. 20 bin metrekaresi kapalı olan, genişliği nedeniyle ana hattan ayrı bir sinyalizasyon sistemi ve trafik kontrol merkezi tarafından yönetilen tesiste, 43 tren setinin olası tüm arızaları ve bakımları son teknoloji ürünü cihazlarla yapılıyor. Ulaşılan teknoloji sayesinde sorunu en kısa sürede giderilen her set, işletmedeki yerini yeniden alabiliyor. Günde 200 bin yolcu taşımacılığının yapıldığı İZBAN, bu üs sayesinde tren seti sayısında eksilme riski taşımadan İzmir halkına hizmet vermeye devam edebiliyor.

Metrekare ve kullanılan teknoloji açısından ülkemizin en büyük bakım atölyesine sahip olan İZBAN, kullandığı ileri teknoloji sayesinde diğer raylı sistem şirketlerine de iş yapabiliyor. Ankara Yüksek Hızlı Tren setlerinin tekerleklerinin değiştirildiği merkez, teker tornası için İzmir Metrosu ile işbirliğini geliştiriyor. Bakım atölyesi, gelecek dönemde Ankara ve İzmir’in yanı sıra diğer kentlerimizdeki trenlerin onarım ve bakımlarını da gerçekleştirerek İZBAN’ın ilklerine bir yenisini daha ekleyecek.

İZBAN atölyesi, özellikle tren tanı sistemiyle dikkat çekiyor. Ülkemizde ilk kez kullanılan sistem sayesinde trenlerdeki arızalar, daha depo girişinde tespit ve rapor edilirken tren hiç vakit kaybetmeden bakıma alınıyor. Merkezde, tanı sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda arıza giderilirken, teker tornası ve ölçümü, buji testi ve değişimi, amortisör, hava yastığı ve yay kontrolleri, aks tamirleri gibi işlemler yapılıyor, ayrıca tren iç ve dış temizliği işi de yerine getiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.