Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Soyer’e ‘Pelikan’ göndermesi

İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Soyer’e ‘Pelikan’ göndermesi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir’de basın mensuplarıyla buluştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dervişoğlu İzmir’in trafik sorunu için yerel ve merkezi iktidarın iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Dervişoğlu 9 Eylül kutlamalarındaki ‘eğlence’ göndermesi yaparken Başkan Soyer’e “Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor” eleştirisinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 10.09.2021 - 12:19

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve yönetim kurulu üyeleri ve partililer de hazır bulundu. Gündeme değerlendiren Dervişoğlu hem iktidarı hem de ittifak ortağı CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ince göndermelerde bulundu. 

9 EYLÜL KUTLAMALARINA İNCE GÖNDERME!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenelen basın toplantısında 9 Eylül kutlamalarına değerlendirerek başlayan ve İzmir'in kurtuluşunun 100'nci yılında özel bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Dün İzmir'in kurtuluşunun 99'nci yıl dönümünü kutladık.  Bugün hem milletimize hem İzmir'e tekrara kutlu ve mutlu olsun. Bildiğinizi gibi 15 Mayıs 1919 tarihinde işgale karşı şanlı bir direniş başlatılmıştı İzmir'de o direniş daha sonra Samsun'da ilk adım oldu, Amasya'da ilan oldu, Erzurum ve Sivas'ta duruş oldu. 23 Nisan 1920'de TBMM'nin kurulması ile Ankara'da irade oldu, 30 Ağustos'ta zafer oldu, 9 Eylül'de zafer oldu. 99'nci yılı kutladık, İzmir coşku ile kutladı ancak önümüzdeki yıl İzmir'in kurtuluşunun 100'nci yılını kutlayacağız. Sadece resmi geçitler, eğlenceler ve konserler değil, İzmir'in tarihinin Türk tarihindeki yerinin doğru belirlenmesi açısından 100. Yıl kutlamalarına farklı bir anlam yüklemenin yerinden olacağı kanaatini düşünüyorum. Bundan dolayı önümsüdeki 100'nci yıl kutlamaları için İzmir'de şimdiden hazıklıklara başlanmasını, sempozyum, konferans ve paneller yapılarak önümüzdeki yılın bir İzmir yılı olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.


‘ÖĞRENCİLER SIRA TAŞIYOR!’
Eğitim ve öğretim yılında kendisinin de bizzat karşılaştığı sorunları ifade eden  Dervişoğlu, "Yeni eğitim yılı başladı. Bu yıl da sancılar ile başladı. Bir takım eksiklikler ve yetersizlikler söz konusudur. Bunların başında öğretmen açığı gelmektedir. 26 Haziran tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın yurt için gezisinde kendisine öğretmen açığı olduğu teklifi iletildiğinde böyle bir açığın bulunmadığını söylemişti. Oysa Sayıştay raporunun raporuna göre 450 bin öğretmen açığı bulunmakta. Bu yıl 35 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bu açığın bir an önce kapatılmasını beliyoruz. Ücretli öğretmenlerin hemen kadroya alınması talebini tekrarlıyoruz. Öğretmen açığımız devam ederken, atamayan öğretmenlerin sayısı 500 bine yaklaşırıyken, Türkiye hala senede 40 bin öğretmen yetiştiriyor. Bakanlığın öngörüsüzlüğü nedeniyle sancı büyüyor. Geride bıraktığımız aylar içinde bir deprem felaketi geçirdik. Bazı okullarımızda eğitime devam edilemiyor ve bu okullar başka okullara taşınarak eğitim verilmesi yönünde bir sistemle devam ettirilmeye çalışılıyor. Yük öğrenci ve velilerin sırtına kalmış. Gözlerimde gördüm, öğrenciler sıra taşıyor. Akıllı tahtalarında taşınması lazım, öğrencileri eğitim yapacağın okulda yaşadığımız çağda bu duruma düşüren zihniyetin kendisini tekrar gözden geçirmesi konusunda uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.


İTİRAZLARIMIZI SÜRDÜRMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Depremzedelerin dernekler kurmasına rağmen bir muhatap bulamadığın vurgulayan Dervişoğlu, "Depremin sancıları devam ediyor. Ağır orta hasarlı binalar yıkılan binalar var. Depremzede zarara uğramış kantaşlarımızın sorunlarının nasıl çözüleceği konusunda açıklamalar bekliyoruz. Emsalden kaynaklı bir takım açıklamalar var. Ne hazindir ki depremzedeler karşılarında resmi bir muhatap bulamıyorlar. Bu sorununda sonuna kadar takipçisi olacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarını ranta dönüştürme çalışmaları olarak sürdürülmesi konusunda ki itirazlarımızı sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.


ÇİFTÇİLİK VE HAYVANCICIKTAN VAZGEÇME EĞİLİMİ VAR
İl başkanlığının Dervişoğlu, "İlçe başkanlığı ziyaretleri gerçekleştiriyoruz il başkanlığımız aracılığı ile. Vatandaşların sorunlarını dinliyoruz, dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımızı hata işçidne Torbalı, Menderes ve Selçuk'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Çiftçimiz son derece zor durumda. Girdi maliyetlerinin yükselmesi ancak satış fiyatlarının yerinde sayması nedeniyle hayvancılıktan ve çiftçilikten vazgeçme eğiliminde kendilerini vazgeçirme eğilimine şahit oldu. Ürününü tarlada bırakan çiftçiler var. Özellikle Torbalı'da domates üreticileri. Esnaf perişan durumda… Hükümetten yapılan açıklamalara göre Türkiye güllük gülistanlık ülke gibi tarif ediliyor. Bu iktidar attık yapması gereken işlere bakmalı ve yapay tartışmalardan siyasi rant elde etme arayışından vazgeçmelidir. "


TRAFİK SORUNU İÇİN İŞ BİRLİĞİ VE PAMUKYAZI ÇAĞRISI!
İzmir'de yaşanan trafik sorununa vurgu yapan Dervisoğlu, "İzmir'in önemli sorunlarından biri trafik sorunudur. Bu sorunun çözümü için ciddi adımlar atılmadılar. Hem merkezi hem yerel yönetimin koordinasyon içinde bu sorunu çözmek için adımlar atmasını beklemekteyiz. Torbalı'nın Pamukyazı mahallesinde önemli bir mesele var. Arkadaşlarımız bizi bizzat oraya gördüğü ve  orda yaşayanlar ile toplantı yaptık. Görüşmeler sonrası ciddi bir sorun ile karşı karşıya bulunduklarını yerinde gördük. orada bir kavşak yapılmış, sanki  mühendisler trafik akışını nasıl sağlarız diye değil de , nasıl kaza yapılması sağlanır diye çalışma yapmış gibi görünüyor.Ben de2 kez döndüm oradan ve ikisinde de kaza riski kendisinin hissettirildi. Bir yol çalışması yapılmış ve mahalle ikiye bölünmüş ancak ne üst geçidi, ne yaya geçidi nede alt geçidi var. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Bakanlığın orada ciddi bir çalışma yapılmasını talep ediyorum. Ölümlü trafik kazaları oluyor karşıdan karşıya geçerken. Bir çok vatandaşımız yaya geçidi olmadığı için orada hayatını kaybetmiş."

SOYER’E PELİKAN GÖNDERMESİ!
İzmir Büyükşehri Belediye Meclisi'nde dönem dönem yaşanan fikir ayrılıklarının 'çatlak' olarak değerlendirilmesi yönündeki soruya yanıt veren Dervişoğlu, "Bunlar doğal şeyler. Partilerin sözcüleri, yetkilileri beyanda bulunur. Bu ittifakın millet tarafından istendiğini söyledik. Bağlayıcı olan liderlerin söylemidir. İzmir'de millet ittifakı olarak seçime gördük. O yerel seçimlerde gerçekleşen bir ittifaktı. İBB Başkanımız bir açkılamada bulundu sandıklar açıklandıktan sonra . İttifak sandığın açılmasının arından ittifak fiilen bitmişti. Ancak millet ittifakın sürdürmesini istiyor. Bizim CHP ile görüş ayrılıklarımız fikir ayrılıklarımız olabilir ancak bu Millet İttifakı’na zarar vermez. Sayın Tunç  Soyer zaten ben 'Ben sadece İzmir'de yaşayan insanların değil, pelikanların belediye başkanıyım' diye. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor" dedi.

'HAVUZ MEDYASI SORUN VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR'
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın 'Bize sormada vaatler veriyorlar' açıklamaları sonrası ortaya çıkan 'ittifak' tartışmalarını değerlendiren Dervişoğlu, “Millet İttifakının, Cumhur İttifakı’ndan farklı bir yanı var. CHP ile ittifakı kurarken gerek genel gerek yerel seçimde yaptığımız 2 ittifakı da protokole bağladık. Her iki ittifakın da kendi içinde oluşmuş şartları var. Cihan Paçacı’nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Halisane bir açıklama. Millet İttifakının ruhunu yaşatmamızı milletimiz istiyor. Dolayısıyla Millet İttifakı sıradan bir ittifak değil, milletin talebiyle oluşmuş bir ittifaktır. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek abdestle iştigaldir. Özellikle havuz medyası, ittifakın içinde çok ciddi sorunlar varmış gibi göstermeye çalışıyor. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz” dedi.  


İZMİR İÇİN ORTAK ADIM ATILMASI GEREKİYOR
9 Eylül'de Kültür Zirvesi'in olduğu saatlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersyon Tekel Fabrikası’nın kültür sanak merkezi yapılacağı açıklamasının 'büyükşehir'i gögelde bırakma niyeti mi var?' sorusunu yanıtlayan Dervişoğlu, "İzmir hem nüfusu hem sorunları büyük olan bir kent. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında uyum olması bir beklentimizidir. Hükümetin İzmir'in iradesi ile rekabet etmek gibi bir problemi var var. Hükümete bu sorunu aşmasını bekliyorum. Vatandaşa yapılan hizmetler vatandaş için yapılmış hizmetleridir kim tarafından yapıldığı önemli değildir. İzmir'in sorunlarının çözülmesi için ortak adımlar atılması gerekiyorsa bundan geri adım atamamak gerekir. İzmir için temin edilmek istenen kredinin alması yolunda hükümetin doğru adımlar atmasını bekliyorum. İzmir ile İzmir halkının iradesi ile rekabet etmek  bu halka bir şey katmayacaktır."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.