İYİ Parti’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel video: 'Maraton'
İYİ Parti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırladığı “Maraton” adlı özel video çalışmasını resmî sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kadınların hayat yolculuğunda karşılaştıkları engellere rağmen durmadan ilerleyişini anlatan video, güçlü bir sembolizmle kadın mücadelesine dikkat çekiyor.
- Ege Postası
- 08.03.2026 - 13:45
- Güncelleme: 08.03.2026 - 19:02
Video, 15–16 yaşlarında genç bir kızın bir tartan pistte koşmaya başlamasıyla açılıyor Zaman ilerledikçe aynı pistte koşmaya devam eden kadının yaşı büyüyor; gençlikten yetişkinliğe, oradan da 50’li yaşlarına uzanan bir hayat döngüsü sunuluyor.
Her dönemde karşısına çıkan farklı toplumsal engeller, kadınların hayatın çeşitli evrelerinde karşılaştıkları baskı ve sınırları simgeliyor. Ancak video boyunca kadın karakter durmuyor, koşmaya devam ediyor.
Filmin finalinde ise yalnız olmadığı görülüyor. Aynı pistte farklı yaşlardan, farklı hayat hikâyelerine sahip kadınlar yan yana koşmaya başlıyor.
Video, şu mesajla sona eriyor:
“Bize ‘koşma’ dediler.
Sanki yol bize ait değilmiş gibi…
Bize ‘koşma’ dediler;
Oysa bazı yollar durmayı değil, korkmadan ilerlemeyi gerektirir.
Bize ‘koşma’ dediler.
Biz maratonu seçtik.
Yalnız değil, yan yana…
Yarıda bırakmaya da hiç niyetli değiliz.”
İYİ Parti’nin 8 Mart’a özel bu çalışması, kadınların hayatın her alanında karşılaştıkları engellere rağmen vazgeçmeyen mücadelesini ve dayanışmasını görünür kılarken; kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin kısa bir koşu değil, nesiller boyunca süren bir maraton olduğunu vurguluyor.
Kadınlara “koşma” denilen bir dünyada,
— İYİ Parti (@iyiparti) March 8, 2026
bu toprakların kadınları durmayı değil, ilerlemeyi seçti.
Çünkü attıkları her adım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı ufkun iziydi.
Bugün o yolda; yan yana, cesaretle ve durmadan ilerleyen tüm kadınlara selam olsun.
8 Mart Dünya… pic.twitter.com/bUbboHcnCk



Yorum Yazın