Dolar 32,4718
%-0.03
Euro 34,8523
%0.13
Altın 2.419,700
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti o davaya müdahil oldu! Bakan Bozdağ'a istifa daveti

İYİ Parti o davaya müdahil oldu! Bakan Bozdağ'a istifa daveti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, H.K.G.'nin 6 yaşından itibaren cinsel istismara uğraması nedeniyle Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya İYİ Parti olarak müdahillik başvurusu yaptıklarını duyurdu. Erdem, “Tüm Türkiye ayakta iken deyim yerindeyse adeta ‘ölü taklidi’ yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı esefle kınıyor, bu ve benzeri birçok olaydaki beceriksiz yönetimi, ülkemizde hukukun katledilmesindeki payı sebebiyle kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 15:22

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla “evlendirmesi” ve yıllar boyunca cinsel istismara uğramasına göz yumulmasının ortaya çıkmasının ardından açılan davada müdahillik başvurusu yaptıklarını duyurdu. Erdem, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Henüz altı yaşında iken ailesi tarafından bir sapığın eline teslim edilen ve yıllarca tecavüze uğrayan kız çocuğumuzun yaşadıkları, anlattıkları ülkemiz kamuoyunu derinden sarsmış, büyük infial uyandırmıştır. Bununla birlikte yargılama süreciyle ilgili gelişmeler, konuyla ilgilenen bakanlıkların basiretsiz yaklaşımları söz konusu olayın vahametini çok daha acı bir hale getirmiştir.

“GEÇMİŞTE ÇOCUK İSTİSMARCILARINA VE ÇEŞİTLİ İNSAN HAKLARINI İHLAL EDEN SÖZDE VAKIF, DERNEK VE CEMAATLERE GÖSTERİLEN MÜSAMAHA VE YARGININ VERDİĞİ YETERSİZ CEZALAR SAPKINLARI CESARETLENDİRMEKTEDİR”

Bu konuya yaklaşımımız siyaset üstü olmakla birlikte öfkemiz faillerin hala dışarıda kol gezmesinden, ‘dini kendi rezil emellerine alet eden sözde vakfın’ hala daha kapatılmamasındandır. Hiç kuşkusuz AKP’nin yıllar içerisinde yaptığı hukuk katliamı böylesine acı olayların önünü açmakta, geçmişte çocuk istismarcılarına ve çeşitli insan haklarını ihlal eden sözde vakıf, dernek ve cemaatlere gösterilen müsamaha ve yargının verdiği yetersiz cezalar sapkınları cesaretlendirmektedir.

“AKP’NİN SEBEP OLDUĞU KARA DÜZENİN BU İSTİSMARI SÜMENALTI ETMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN GEREKEN TÜM ÇALIŞMALARI YAPMAKTAYIZ”

Memleketimizi ayağa kaldıran bu olay ortaya çıktığı ilk andan itibaren İYİ Parti olarak konuyu yakın takibe almış ve AKP’nin sebep olduğu kara düzenin bu istismarı sümenaltı etmesini engellemek için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız.

Konu ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yaptığı açıklamada ‘Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız’ diyerek, faillerin en ağır cezayı alması için şeref sözü vermiştir.

“2. AĞIR CEZA MAHKEMESİNE İYİ PARTİ OLARAK MÜDAHİLLİK İÇİN BAŞVURUMUZU TESLİM ETMİŞ BULUNMAKTAYIZ”

İşte bu doğrultuda bugün davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesine İYİ Parti olarak müdahillik için başvurumuzu teslim etmiş bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin hala daha var olan vicdanı hür hakimlerinin milletimizin gözcüsü ve sesi olarak davada yer almamızı uygun bulacağından ve dolayısıyla da talebimizi kabul edeceğinden şüphemiz yoktur. Aksi bir kararın kamuoyunu şüpheye düşüreceği, mevcutta güven problemi yaşayan hukuk sistemimizi iyice yerle bir edeceği ve milletimizin vicdanını yaralayacağı fazlasıyla açıktır.

“ÖLÜ TAKLİDİ’ YAPAN ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’I ESEFLE KINIYOR…KENDİSİNİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Bunlara ek olarak söz konusu olay ortaya çıktığı andan itibaren günlerce sesi çıkmayan, tüm Türkiye ayakta iken deyim yerindeyse adeta ‘ölü taklidi’ yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı esefle kınıyor, bu ve benzeri birçok olaydaki beceriksiz yönetimi, ülkemizde hukukun katledilmesindeki payı sebebiyle kendisini istifaya davet ediyoruz.

“AKP’NİN DE ASIRLIK MAZİSİ OLAN ÜLKEMİZİN DEĞERLERİNİ, KAZANIMLARINI, ÇOCUKLARA VE KADINLARA VERDİĞİ HAKLARI HİÇ ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Son olarak unutulmasın ki, Anayasamızın 2. Maddesinde açıkça belirtildiği üzere ‘Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.’

Dolayısı ile nasıl ki bu madde ‘değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemezse’, aynı şekilde AKP’nin de asırlık mazisi olan ülkemizin değerlerini, kazanımlarını, çocuklara ve kadınlara verdiği hakları hiç etmesine izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.