Dolar 32,2610
%0.06
Euro 34,7706
%0.27
Altın 2.393,420
%0.01
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'de tarihi kurultay: Kazanan Dervişoğlu oldu!

İYİ Parti'de tarihi kurultay: Kazanan Dervişoğlu oldu!

İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu 611 oyla genel başkanlığı kazandı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2024 - 07:10
  • Güncelleme: 02.05.2024 - 23:08

İYİ Parti'de 5'inci Olağanüstü Kurultay bugün Ankara Ticaret Odası Kongre merkezinde saat 11.00'de başladı. Kongreye seyirci alınmadı. 

Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığı kurultayda 4 aday genel başkanlık için yarıştı.

Kurutay'da Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz genel başkanlık yarıştı. Kurultayda, Koray Aydın sarı, Müsavat Dervişoğlu mavi, Tolga Akalın beyaz ve Günay Kodaz ise kırmızı renkli pusula ile temsil edildi.

Genel başkan adaylarının tamamı gerekli imza sayısına ulaştı. Tüzüğe göre, genel başkanlığa aday olabilmek için her bir adayın, 1302 delegeden en az 66'sının imzasını alması gerekiyor.

İlk turda salt çoğunluk sağlanamazsa ikinci turda da salt çoğunluk aranacak. Gene sağlanamazsa üçüncü turda en yüksek oy alan adayın kazanacak.

İLK TURUN GALİBİ AYDIN

Seçimin ilk turunda Koray Aydın 472 oy, Müsavat Dervişoğlu 378 oy, Tolga Akalın 310 oy aldı. 

İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

SEÇİM ÜÇÜNCÜ TURA KALDI 

İYİ Parti'de 2. turda da genel başkan belli olmadı. Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Genel başkan 3. turda belirlendi.

YENİ GENEL BAŞKAN DERVİŞOĞLU! 

İlk turu 472 oy alarak önde tamamlayan Koray Aydın, 370 oy alan Müsavat Dervişoğlu’yla birlikte ikinci tura kalmıştı. 327 oy alan Tolga Akalın ise adaylıktan çekildi ve kendisine oy veren delegeleri serbest bırakmıştı. İkinci turda ise Dervişoğlu 570, Aydın 565 oy aldı. Üçüncü turda 611 oy alan Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçildi. Koray Aydın ise 582 oyda kaldı.

AKŞENER'DEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına seçilen Dervişoğlu'nu kutladı. Akşener, X (Twitter) hesabında; "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

KODAZ, RAKİBİ AYDIN İÇİN OY İSTESİ, DELEGELER YUHALADI

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçiminin ikinci turunda 3 oy alan Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, rakibi Koray Aydın için oy istedi. Kodaz, Aydın için oy istemesinin ardından salonda hazır bulunan delegeler tarafından yuhalandı. Delegeler tarafından yuhalanan Kodaz, salonu terk etti.

TOLGA  AKALIN ÇEKİLDİ! 

İlk turda üçüncü olan Tolga Akalın, oylamanın ardından adaylıktan çekildi.

Kürsüde yaptığı konuşmada delegesini kimseye yönlendirmeyen Akalın, tercihi delegenin ferasetine bıraktığını söyledi.

Akalın şunları söyledi:

"Siyaset tabanla yapılır. Milletle yapılır. Bugün delegemiz burada bir irade ortaya koydu ve bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘benim ferasetime güvenin’ dedi. Dolayısıyla ben bugüne kadar meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum. Her birinize bizlere verdiğiniz destekten dolayı, bugün ortaya koyduğunuz bu muazzam mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum."

75 GİK ÜYESİ 18 MDK ÜYESİ SEÇİMİ YAPILACAK

Kurultayda, delegeler önce genel başkanı seçti daha sonra yetkili kurulları belirlemek için sandığa gitti. Delegeler 50'si asil 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asil 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyelerini seçti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.