Dolar 32,2641
%-0.05
Euro 34,9356
%0.32
Altın 2.436,810
%0.49
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO Meclisi siyaha büründü

İTO Meclisi siyaha büründü

İzmir Ticaret Odası meclisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşanan Özgecan Aslan cinayeti nedeniyle siyaha büründü. İTO'nun şubat ayı olağan meclis toplantısına tüm meclis üyeleri, siyah takım elbise ve üzerinde Özgecan'ın fotoğrafının bulunduğu siyah kravatlarla katılarak, üzüntü ve tepkilerini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 18:57
Özgecan Aslan cinayetinin tüm Türkiye'yi derinden sarstığını söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Bu ay hepimizi derinden yaralayan çok üzücü olaylarla sarsıldık. Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşanan Özgecan Aslan cinayeti inanılacak gibi değil. Bir insan bunu yapabilir m? Evine dönen bir öğrencinin, minibüsün şoförü bir cani tarafından canavarca katledilmesi hepimizi yasa boğdu. Ben TV'de cinayetin ayrıntılarını dahi izleyemedim. Özgecan'a rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten dayanması çok zor bir acı. Kadınlar başta olmak üzere tüm Türkiye sokaklara döküldü. Biz de Özgecan'ı anmak ve kadına şiddet ve tecavüz suçuna dikkat çekmek amacıyla bugün siyahlara büründük.Özgecan Aslan cinayeti, ülkemiz gündemindeki yerini koruyor" dedi.

EN AĞIR CEZA VERİLMELİ 

Bir insanı bu şekilde katledilmesinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Demirtaş, “İdam cezası Avrupa Birliği'ne uyum için 2004 yılında kaldırıldı. Geriye dönüşü önermiyoruz ama ağırlaştırılmış bir hapis cezası uygulanmalı" diye konuştu. Özgecan cinayetinin bir ilk olmadığını belirten Demirtaş, “2014 yılında 294 kadın cinayeti yaşandı. Yılın ilk ayında bile bu sayı 20 ki bunlar medyaya yansıyan cinayetlerin sayısı. Özgecan'ı kaybetmemizin ardından da her gün bir kadın cinayeti haberi geldi. Şiddet durmuyor. Daha pazar günü Manisa'da yakılmış bir genç kızın cesedi bulundu. Hala daha bu genç kızın kimliği tespit edilemedi. Daha medyaya yansımayan ne olaylar var. Artık bunların son bulması gerekiyor" dedi.

İnsanlıktan yoksun, cahil ve yobaz bir toplumsal yapının oluşmasının engellenmesi gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, “Bir diğer üzücü haber de İstanbul Kadıköy'den geldi. Arkadaşlarıyla kartopu oynayan Gazeteci Nuh Köklü, camına kartopu geldiğini öne süren bir cani tarafından öldürüldü. Kartopu oynadığı için, dolmuşa yalnız bindiği için insanları öldürüldüğü bir ülke olmak istemiyoruz. Ve ne yazık ki bir diğer kötü olay kentimizde gerçekleşti. Ege Üniversitesi'nde çıkan bir kavgada bir gencimizi de kaybettik. Sorgulamamız gereken çok şey var. Bu tip olayları münferit olaylar diye tanımlayarak işin içinden çıkamayız, kaçamayız. Sadece kanunların düzeltilmesi, en ağır cezaların verilmesi yetmez. Tecavüze, cinayete idam cezası verilen pek çok ülke var ama bu olaylar yine de yaşanıyor. Demek ki idam çözüm değil. Çözüm eğitim. Özellikle eğitimin ilk anından itibaren çocuklarımıza gençlerimize barışı, uyumu, kardeşliği, kişilik haklarını anlatmalıyız ki bu olayların önüne geçebilelim" dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise, “Aslında söylenecek çok şey var ama açıkçası sözün bittiği yerdeyiz. Özgecan Aslan cinayeti hepimizi derinden sarstı. Şiddete karşıyız ama sadece kadına değil, insana şiddete karşıyız. Çok yakın zamanda İzmir'de Ege Üniversitesi'nde bir çocuk hayatını kaybetti. Maalesef bunun da acısını yaşıyoruz. Sadece kadınlarımız değil, gençlerimiz de umarız bundan sonra şiddete maruz kalmaz" diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.