Dolar 32,2659
%-0.03
Euro 35,1207
%0.1
Altın 2.467,620
%0.06
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD saldırdı: En az 100 ölü var

IŞİD saldırdı: En az 100 ölü var

Suriye'de Lazkiye ve Tartus şehirlerinde gerçekleşen patlamalarda en az 100 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi

  • Ege Postası
  • 23.05.2016 - 12:20

Suriye'de rejimin kontrolündeki Lazkiye ve Tartus şehirlerinde gerçekleşen patlamalarda en az 100 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi. Bombalı saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Cebele ilçesi ile Tartus kentinde bir dizi patlama meydana geldi.

Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı bilgide patlamalarda en az 100 kişinin öldüğünü bildirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cebele’de dört, Tartus’ta ise üç ayrı patlama gerçekleştiğini açıkladı. Saldırılardan en az ikisinin canlı bomba ile gerçekleştirildiğini aktaran Gözlemevi, saldırıda hayatını kaybedenlerde olduğunu belirtti, ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin kesin bilgi vermedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Suriye hükümetine yakınlığı ile bilinen İkbariye televizyonu ise Cebele’de üç patlama yaşandığını kaydetti ve patlamaları ‘terörist’ saldırı olarak niteledi. Cebele’deki patlamalardan birinde bir hastanenin hedef alındığı da vurgulandı. Haberde ayrıca, Tartus’taki saldırılardan birinin bomba yüklü araçla düzenlendiği, birinin ise canlı bomba saldırısı olduğu kaydedildi.

IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıların sorumluluğunu, terör örgütü IŞİD üstlendi. IŞİD'in, örgüte bağlı Emek haber ajansı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Tartus ve Ceble’de bir araya gelen Nusayrilerin hedef alındığı" belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.