
İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nuri Aslan hakkında ''görevi yaptırmamak için direnme'' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
- Ege Postası
- 27.05.2025 - 11:56
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nuri Aslan hakkında "güvenlik görevlisine direnme" iddiasıyla resen soruşturma başlatıldı.
Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 45 kişinin sorguları sırasında, adliyedeki güvenlik görevlilerini tehdit ettiği suçlamasıyla açıldığı belirtildi.
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Soruşturmaya dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul Büyükşehir Belediye başkan vekili Nuri Aslan hakkında dün (27/5/2025) İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlilerine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında sorgu işlemleri sırasında Adliyemiz güvenlik görevlilerini tehdit ettiği tespitiyle 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur."
NE OLMUŞTU?
İBB'ye yönelik 4. dalga operasyonda gözaltına alınanların işlemleri devam ederken, dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giden İBB Başkanvekili Nuri Aslan çalışma arkadaşlarının yakınlarıyla görüşmek istedi.
Ancak adliye koridorunda engellemeyle karşılaştı. Bunun üzerine görevlilerden engelin kaldırılmasını isteyen Aslan, bir süre sonra bariyerlerden geçerek çalışma arkadaşlarının yakınlarına ulaştı.
O anlarda kendisini engellemeye çalışan görevlilere tepki gösteren Nuri Aslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı bildirildi. Konuya ilişkin Başsavcılık açıklamasında, Aslan'ın adliye görevlilerini tehdit ettiği öne sürüldü.
25 TUTUKLANMA, 21 ADLİ KONTROL
İBB'ye yönelik 4. dalga operasyonla ilgili Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, işlemleri gece yarısından sonra biten 25 kişi hakkında tutuklama, 21 kişi hakkında da adli kontrol kararı vermişti.
Tutuklama kararı verilenler arasında KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Koruma Müdürü Mustafa Akın, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel, İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi ünlü projelere de imza atan Yapı Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başar Arıoğlu ile yönetim kurulu üyesi ortakları Erdem Arıoğlu ve Sami Özge Arıoğlu da vardı.
Yorum Yazın