Dolar 32,1645
%0
Euro 35,1614
%0.2
Altın 2.471,200
%0.14
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HUDER avukatların sorunlarını Meclis'e taşıdı

HUDER avukatların sorunlarını Meclis'e taşıdı

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER)İzmir Şubesi, TBMM'deki meslektaşları AK Partili Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli ile bir araya geldi. HUDER, mesleki sorunları aktardı, vekillerden destek istedi. Sürekli ve Kaya meslektaşlarını ağırladı

  • Ege Postası
  • 01.11.2016 - 13:58

EGE POSTASI - HUDER İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, AK Parti milletvekillerini TBMM’de ziyaret etti. Karakuş, İzmir'i hukukçu Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli ile bir araya geldi, avukatların sorunlarını iletti. Karakuş, meslektaşlarının temel sorunları olan hukuk sigortası ve yeşil pasaport verilmesi konusunda çalışma yapılmasını istedi.

KAYA:HAZIRLIK VAR
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Meclis'in çoğunluğunun hukukçu olduğuna dikkat çekerek avukatların sorunlarının bir çok milletvekilini ilgilendirdiğini söyledi. Kaya, " Terzi kendi söküğünü dikemezmiş gibi bir durum var. Avukatlık kanunu çıkması konusunda adım atamadık ama bakanlığın yaptığı bir hazırlık var. Adalet komisyonu üyesiyiz ayrıca biz bu konuları gündeme getiriyoruz. Avukatlık kanunuyla yıllardır yaşanan sorunlar aşılacaktır" dedi.

KAYA'DAN BARO'YA GÖNDERME
İzmir Barosu'nun kent gündemi dışında farklı değerlendirmeler yaptığını ifade eden Kaya, " Bu nedenle HUDER'e büyük iş düşüyor. HUDER büyüyerek gidiyor. Yaşadığımız kentte şehirde hukuk ve özellikle belli mecralarda yanlış saptamalara yönelik değerlendirmeler yapılıyort. Hukukun evrensel kurallarından ayrılmadan bir gündem belirlemesi konusunda sizlerden ricamız var. Birlikte güzel şeyler yapabiliriz. İzmir için yapmamız gereken çok iş var. Ulaşmamız gereken yerler var. HUDER bunu sağlayacak güçte...Keşke bir renk olarak Baro seçimlerinde olunabilseydi. Kısa sürede olacak işler değil tabiki...Yapılanmayı hızlandırarak HUDER'in net varlığını İzmir'de hukukçular arasında hissettirmek gerek. Biz de bu konuda destek vereceğiz" dedi.

SÜREKLİ: YEŞİL PASAPORT ZORUNLU
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli ise, 30 yıla yakındır avukat olduğunu, sorunların uzun yıllardır konuşulan sorunlar olduğunu söyledi. Sürekli, "Hukuk sigortası, yeşil pasaport ikisi de 30 yıldır konuşulan sorunlar. Yeşil pasaport zorunlu hale geldi. Bir avukatın vize işlemleriyle uğraşması uygun değil. Çok sıklıkla rahatlıkla yurtdışına gidip gelmeli. Bu konular hakkında takipçi olacağız. Hukuk sigortası bambaşka bir olay. Bunun korsanı çıktı. 10-15 yıl geriye attı. Almanya'daki uygulamaları çok iyi biliyorum. Türkiye'ye gelmesi hukuk sigortasının önemli ihtiyaç. İnşallah bu sorunları çözmek bizlere nasip olur" dedi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.