Dolar 43,7288
%0.19
Euro 51,9266
%-0.02
Altın 7.075,980
%2.56
Bist-100 14.181,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelhisar Barajı maksimum doluluğa ulaştı; Kapaklar açıldı

Güzelhisar Barajı maksimum doluluğa ulaştı; Kapaklar açıldı

Aliağa Güzelhisar Barajı, son günlerde etkili olan yoğun sağanak yağışların ardından tam kapasite doluluğa ulaştı.

  • Ege Postası
  • 13.02.2026 - 23:22

İzmir’de kentin günlük su ihtiyacının yaklaşık %8,5’inin karşılanmasına katkı sağlayan ve yıl boyunca dengeli doluluk seviyesini koruyan Aliağa Güzelhisar Barajı, son günlerde etkili olan yoğun sağanak yağışların ardından tam kapasite doluluğa ulaştı.

İzmir’de ilk kez bir barajın maksimum doluluk seviyesine ulaşması nedeniyle kapaklar, kontrollü su salımı kapsamında planlı şekilde açıldı.

Barajdan Güzelhisar Çayı’na kademeli olarak su verilirken, sahadaki ekipler süreci anlık takip ediyor ve tüm güvenlik önlemlerini titizlikle uyguluyor. Dere yatağı boyunca görev yapan ekipler, araçlarla sesli uyarılar yaparak belirlenen noktaları sürekli denetim altında tutuyor.

İlçe genelinde can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla vatandaşlara, yöre çiftçilerine ve dere yatağı üzerinde faaliyet gösteren kum-çakıl ocağı gibi işletmelere gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Yetkililer, tüm vatandaşları gerekli önlemleri almaya ve dere ile akarsu yataklarından uzak durmaya çağırıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.