Dolar 32,4139
%-0.21
Euro 34,7863
%-0.06
Altın 2.419,280
%-0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de Aşure bereketi

Güzelbahçe’de Aşure bereketi

Güzelbahçe'de mübarek Muharrem Ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2021 - 10:23

Muharrem Ayı'nın sona ermesi nedeniyle Güzelbahçe Yaka Mahallesi'ndeki Tahtacı Kültürevi ve Yaka Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen Aşure Günü’ne CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Tacettin Bayır, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, önceki dönem CHP İzmir Milletvekilleri, Zeynep Altıok Akatlı, Musa Çam, Güzelbahçe Kaymakam Vekili Suat Dervişoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP, İyi Parti ve Ak Parti İlçe Başkanları, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Güzelbahçe Şube Başkanı Ali Rıza Özkan, muhtarlar, STK başkan ve temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsü konuşmalarına geçildi. 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ‘‘Bütün insanlara hangi dilden ırktan ya da mezhepten olursa olsun onu başımızın üstünde tutmalıyız çünkü o bir can. Belediye başkanımız ve birçok arkadaşımızın buradaki Cem Evi’nde büyük katkıları var. Ancak bu duruma üzülüyorum. Çünkü cem evlerinin yapılması inisiyatife bırakılmamalı, birilerin çabalarına bırakılmayıp devlet görevi olmalıdır. Bir kişi dahi cem evine ihtiyaç duyup ibadet etme ihtiyacı duysa dahi o cem evi yapılmalıdır.  Kaldı ki milyonlarca Alevi canlarımız var. Onlar görmezden gelinerek ibadet hakkı engelleniyor. Bu ülkenin vatandaşıysam kimse benim özgürlüğüme karışamaz. Aşure birliktelik, dostluk ve barış demek. Şimdi bu değerleri paylaşmanın zamanı’’ dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, ‘‘Bugün her birimizin gönlünde bir matem olan, canlar canımız Peygamber Efendimiz’in torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın evladı Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının şehit edildiği gün. Çağları aşan bir yaklaşımla gönlümüzün bam telinde hissettiğimiz bir acı. Aynı zamanda selamet ve kurtuluşun ve kurtuluş anlamına gelen bir gün’’ dedi.

Temelde paylaşmayı hedefleyen bu birlikteliğin bir ömür süreceğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Her Muharrem Ayı’nda burada her Ramazan Ayı’nda belediye düğün salonumuzda ve mahallelerimizde soframızı paylaşıyoruz. Hz. Hüseyin ve 72 canın Kerbela’da katledildiğinden beri bu kazan kaynamaya devam ediyor. Bu kazan da sadece karın doymuyor. Paylaşmak, kardeşlik ve dayanışma öğreniliyor. Bu mahallenin bir evladı olarak buradaki Cem Evi’nin yapımında benimde bir katkımın olması her zaman gurur veriyor. Tutulan oruçlar kabul olsun’’ dedi. 
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derneği Başkanı Ali Rıza Özkan, ‘‘Bugün Peygamberimizin torunu Hz. Ali’nin evladı Hz. Hüseyin ve 72 canın adalet aradığı gündür. Ne Yezidin yaptıkları ne de Hüseyin’in haklı mücadelesi asla unutulmayacaktır. Aşure bu nedenle bir yiyecekten çok daha fazlasıdır. Hz. Hüseyin’in sevenleri elinde ne varsa bir kazanda pişirerek yüzyıllardır süren dayanışma, kardeşlik ve paylaşmayı anlatan bir geleneği başlattılar’’ dedi.

Konuşmaların ardından Güzelbahçe Belediye Semah Ekibi semah döndü. Alevi Bektaşi Dedesi Ali Tekin’in duasından sonra aşure dağıtımı yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.