Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de ‘AK’ sayfa

Güzelbahçe’de ‘AK’ sayfa

Güzelbahçe’de Kerim Çetin’den sonra ilçe başkanlığı görevine gelen çiçeği burnunda başkan Kadri Kahriman ve yine 12 gün önce onaylanan yönetim kurulu üyeleri bugün Güzelbahçe Park Kafe’de basının karşısına geçti.

  • Ege Postası
  • 20.09.2012 - 16:54
 BURAK ÖZER-HABER SERVİSİ/ AK Parti Güzelbahçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Güzelbahçe’nin sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdi. İstifalar ile ilgili de soruları yanıtlayan Başkan Kahriman, “Peki siz işler iyi gitmezse istifa etmeyi düşünür müsünüz'” sorusuna de kesin bir dille hayır yanıtını verdi. Başkan, Güzelbahçe’deki hastane sorunu, vatandaşların TOKİ talepleri ve işsizlik konuları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 TOKİ OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN

Güzelbahçe’nin dışarıdan zengin bir muhit gibi göründüğünü ancak arkalarına doğru inildiğinde vatandaşların yoksulluk içerisinde yaşama savaşı verdiğini belirten Başkan Kahriman, Güzelbahçe’deki yoksul halkın TOKİ taleplerinin olduğunu belirtti. Kadri Kahriman, TOKİ talebi olan vatandaş sayısının yaklaşık 1800’lerde olduğunu söyledi. Konu ile ilgili gerek milletvekilleri gerekse Bakanlarla görüştüklerini de dile getiren Başkan Kahriman, “TOKİ konutlarını Güzelbahçe’ye kazandırmayı hedefliyoruz. TOKİ bizim olmazsa olmazlarımızdan” dedi.

 ONKOLOJİ HASTANESİ OLMALI

Güzelbahçe’de hiçbir hastane olmadığından yakınan Kahriman, vatandaşlarından bu konudan şikayetçi olduğunu söyledi. Örnek olarak Güzelbahçe sınırları içerisinde bir onkoloji hastanesi olması gerektiğini söyleyen Başkan Kahriman, “Burada bir dal hastanesi olmalı. Onkoloji çağımızın en büyük hastalıklarından biri. Örneğin burada bir onkoloji hastanesi olabilir. Bu tip şeyler Güzelbahçe’deki işsizlik ve sağlık sorunlarını çözer” dedi. Ayrıca vekillerin ve bakanların bu konuya sıcak baktığını da söyledi.

 İMAR AFFI OLABİLİR

Kahriman’ın en şikayetçi olduğu konulardan biri de 1300 vatandaşa kesilen ceza idi. Bu cezalar vatandaşların imar yasasına uymaksızın izinsiz balkon kapatmak olduğunu ve yaklaşık 1300 kişiye 700’er liradan başlayan cezalar kesildiğini söyleyen Başkan Kahriman, “Bu insanlar 30-35 sene önce ev sahibi olmuşlar. Balkonlarını kapattıkları için yaklaşık 1300 kişiye 700’er liradan başlayan cezalar belediye tarafından kesilmiştir. Yasadışı işlere tabii ki karşı olmalıyız. Ancak bu tür minicik olaylarda bir imar affı söz konusu olabilir” diye konuştu.

 GÜZELBAHÇE‘YE ÜNİVERSİTE

Kendisinin de bir eğitimci olduğunun altını çizen AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kadri Kahriman, Güzelbahçe’deki en büyük problemlerden birinin de bölgede bir üniversitenin bulunmaması. Bir çok özel okulun olduğunu, hatta kendi tabiri ile Güzelbahçe’nin bir“özel okul cenneti” olduğunu söyleyen Başkan burada bir üniversite olması gerektiğini söyledi. Neden bu kadar özel okul olduğunu ve neden üniversite olması gerektiğini de şu şekilde açıkladı; “Güzelbahçe’de ağaçlık alanın çok olması ve denize yakın olmasından dolayı çok temiz bir hava var. Ben de bir eğitimciyim. Öğrencilerin temiz havada zihinleri açılır, öğrenme kapasiteleri daha da artar. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bu nedenle burada bu kadar çok özel okul var. Bildiğiniz gibi en iyi liselerden 60. Yıl Anadolu lisesi de Güzelbahçe’de” Ayrıca velilerin tedirgin olduğunu da iddia eden Başkan Kahriman, “ Veliler tedirgin. Çocukları Güzelbahçe’de okuyor. Buraları beğenip ailecek yerleşenler de var. Çocukları neden Güzelbahçe’de üniversite okumasın da başka bir yere gidip üniversite okusun'” dedi. Güzelbahçe’de üniversitenin nereye yapılabileceği sorusuna ise Zeytinalanı diye tabir edilen yeri adres gösterdi.

 İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL

Kendisine yöneltilen istifa sorularını ise kesin bir dille cevaplayan Başkan Kahriman, “İstifa gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok. Yönetim kurulumuz da henüz 12 gün önce onaylandı. Mücadele edeceğiz. Güzelbahçe halkı için mücadele edeceğiz” dedi. Ayrıca Eski Başkan Kerim Çetin ile ilgili de konuşan Çiçeği burnunda başkan Kadri Kahriman, “Kerim Çetin’e ve istifa eden eski yönetim kurulu üyelerine de  Güzelbahçe’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.