Günlük tur teknesi battı: 1 ölü
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz’de kıyıya bağlı halatın fırtına nedeniyle kopması sonucu sürüklenen tur teknesi kayalıklara çarparak, battı. Olay sırasında teknede bulunan 7 kişiden 6’sı sağ olarak kurtarıldı, kayıp 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
- Ege Postası
- 02.04.2026 - 09:47
- Güncelleme: 02.04.2026 - 17:05
Olay, saat 01.00 sıralarında Ölüdeniz’de meydana geldi. Kıyıya yakın mesafede demirli bulunan tur teknesinin bağlı bulunduğu halat fırtına nedeniyle koptu. İçerisinde 7 kişinin bulunduğu tekne, fırtınanın da şiddetiyle sürüklenerek kayalıklara çarptı.

Su almaya başlayan tekne kısa sürede alabora olarak kıyıya yakın bir yerde battı. Çevredeki vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi.

6 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ KAYIP
Hızla bölgeye ulaşan ekipler kurtarma çalışması başlattı. Can pazarının yaşandığı teknede bulunanlardan 6 kişi kurtarılırken, 1 kişinin kayıp olduğu anlaşıldı. Olumsuz hava koşullarının sürdüğü bölgede, Sahil Güvenlik dalış ekipleri denizde, jandarma ekipleri ise karadan arama çalışmalarına devam ediyor.

KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Batan tur teknesinde kaybolan İbrahim Özbek’in (59), yürütülen arama çalışmaları sonucunda tekne içerisinde cansız bedenine ulaşıldı. Teknede aşçı olarak çalıştığı ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Özbek’in cenazesi, Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan, batan teknenin kıyıya çıkarılması için sabahın erken saatlerinde çalışma başlatılacağı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(DHA)
Günlük tur teknesi battı: 1 ölühttps://t.co/3D7bMOnWS0 pic.twitter.com/CHx9Lyi4SH
— Egepostası (@egepostasicom) April 2, 2026
Yorum Yazın