Dolar 32,2321
%0.09
Euro 35,0250
%0.05
Altın 2.503,570
%0.11
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe, tek golle kazandı!

Göztepe, tek golle kazandı!

Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında Göztepe, konuk ettiği Manisa FK'yı Tijanic'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Göztepe bu sonuçla 21 puana çıkıp Play-Off için umutlandı. Manisa FK ise 24 puanda kaldı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2022 - 21:26

Altay maçında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 4 maç seyircisiz oynama cezası alan Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'na seyircisinden yoksun sahaya çıktı. 

Deplasman ekibi Manisa FK'lı taraftarların tribünden takip edebildiği mücadeden Göztepe, David Tijanic'in 31. dakikada attığı golle 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Göztepe, puanını 21'e çıkarırken Manisa FK ise 24 puanda kaldı.

Göztepe, tatil edilen Altay maçındaki olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından rakibiyle birlikte 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti.

Ligin bir sonraki haftasında Göztepe, Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek. Manisa FK ise sahasında Tuzlaspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

17. dakikada Yasin'in sağdan kullandığı kornerde arka direkte Atınç topu indirdi ve Emir vole vurdu ancak top az farkla auta gitti.

31. dakikada Yasin'in sağdan kullandığı serbest vuruşta seken topu Kvasina kaleye gönderdi. Direkten dönen topa sahip olan Palmer'ın şutuna direk bir kez daha izin vermedi. Dönen topa gelişine vuran Tjanic, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

58. dakikada Gakpa'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Ayberk arka direkte kafa vurdu ancak top üst direkten geri geldi.

77. dakikada Palmer'ın soldan ortaladığı top savunmada Ayberk'e çarparak kaleye yöneldi ancak üst direkten oyun alanına döndü.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Ozan Ergün, Oğuz Kağan Çalışır, Hasan Hüseyin Tetik

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Arslanagic, Atınç Nukan, Emir Ortakaya, Tarık Çamdal, Palmer, Tijanic, Yalçın Kayan (Dk. 85 Tuğbey Akgün), İsmail Köybaşı, Yasin Öztekin (Dk. 76 Atanga), Kvasina (Dk. 57 Ali Akman)

Manisa FK: Muhammed Birkan Tetik, Muhammet Taha Şahin, Ba, Ayberk Karapo, Çağrı Giritlioğlu, Mehmet Uysal (Dk. 59 Selim Ilgaz), Burak Altıparmak, Prib (Dk. 86 Arda Çolak), Diallo, Stark (Dk. 46 Gakpa), Batuhan Kör

Gol: Dk. 31 Tijanic (Göztepe)

Sarı kart: Dk. 67 Burak Altıparmak (Manisa FK)

Şakir Özkayımoğlu: “İhtiyacımız olan 3 puanı kazandık”

Manisa FK’yı 1-0 mağlup eden Göztepe’nin teknik sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, ihtiyaçları olan 3 puanı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu galibiyet için mutlu olduklarını söyledi.

Oyuncularının çok iyi mücadele ettiğini ifade eden Özkayımoğlu, “İzmir’e verilen cezanın ardından böyle bir galibiyete şiddetle ihtiyacımız vardı. Geçen hafta Adana’da kazanamadık. Manisa FK çok komplike bir takım, çok doğru işler yapıyorlar. Levent hocanın hamlelerine karşılık vermeye çalıştık. Biz merkezi kapattığımız için oyunu kanatlara yönlendirdiler. Biz de oraya gerekli tedbiri aldık. 1-0 biten maçta 51. dakikada boş kaleye golü atsak 2-0’la çok rahatlayacaktık” dedi.

Maçtan galibiyetle ayrıldıklarını ancak taraftarı yanlarında olmadığı için buruk olduklarını belirten Özkayımoğlu, “Onları hissettik. Onların yokluğu bizim için negatif bir durum. İhtiyacımız olan 3 puanı kazandık. Şanlı Göztepe taraftarına teşekkür ediyoruz. Zor günlerden geçtik” diye konuştu.

Levent Eriş: “Her iki taraf da kazanmayı hak etmedi ama önemli olan sonuç”

Göztepe’ye 1-0 mağlup olan Manisa FK’nın teknik direktörü Levent Eriş, İzmir’den mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, “Her iki taraf da kazanmayı hak etmedi ama önemli olan sonuç” şeklinde konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Manisa FK Teknik Direktörü Levent Eriş, ilk devresi ve ikinci devresi farklı bir maç oynadıklarını ifade ederek, “İlk yarı istediğimiz formatı sahaya yansıtamadık. İkinci devre birkaç hamle yaparak istediğimiz seviyeyi yakaladık. Kenar ortalardan çok gerçekleştirdiğimiz ataklar vardı. Bu atakları sonuçlandıramadık” dedi.

Ligin devre arasına kadar mağlubiyet almadan ilerlemeyi düşündüklerini ifade eden Eriş, “Bu mağlubiyet bizi üzdü. Kalan maçları kazanarak devreyi tamamlamak istiyoruz. Mağlubiyet üzücü ama çıkaracağımız dersler var. Daha çok çalışıp daha çok mücadele edeceğiz. Her iki taraf da kazanmayı hak etmedi ama önemli olan sonuç” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.