Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe seriye bağladı! 3'te 3 yaptı

Göztepe seriye bağladı! 3'te 3 yaptı

Göztepe, Süper Lig'in 22. haftasında konuk ettiği Sivasspor'u 2-1 yendi. İzmir ekibine galibiyeti getiren golleri; 22. dakika Atınç ve 80. dakikada Tijanic kaydetti. Bu sonucun ardından 3'te 3 yapan sarı-kırmızılılar 24 puana yükseldi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2022 - 19:04

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Göztepe, sahasında Sivasspor'u 2-1 yenerek çıkışını sürdürdü. Bu sonuçla Göztepe, üst üste 3. galibiyetini aldı.

Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki mücadelenin ilk 45 dakikasını ev sahibi takım önde kapattı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Atınç Nukan'ın golü Göztepe'ye 1-0 üstünlüğü getirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Sivasspor, Pedro Henrique'nin penaltıdan gelen golüyle beraberliği yakaladı. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Göztepe, 80. dakikada bir kez daha öne geçti. Adis Jahovic'in sağ kanattan taşıdığı topla ceza sahası topla buluşan David Tijanic, tek vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca Göztepe, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'u 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Göztepe'nin 3 maçlık galibiyet serisi devam ederken, Rıza Çalımbay'ın takımı son 2 haftayı 1 puanla kapattı.

Ligin 23. haftasında İzmir ekibi Başakşehir'e konuk olurken, Sivasspor evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Göztepe, ligin ikinci devresinde Fraport TAV Antalyaspor ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un ardından Demir Gup Sivasspor'u da mağlup etti. Bu sezon ilk kez üst üste 3. galibiyetini alan sarı-kırmızılı ekip puanını 24'e çıkardı.

İlk yarının ilk 2 maçında mağlubiyeti bulunmayan ve 4 puan toplayan Demir Grup Sivasspor ise eksik bir kadroyla geldiği İzmir'de 30 puanda kaldı.

Atınç Nukan'ın 3. golü

Daha önce Çaykur Rizespor ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarında birer golü bulunan savunma oyuncusu Atınç Nukan, 3. golünü Demir Grup Sivasspor karşısında buldu. Oyuna sonradan dahil olan Tijanic de bu sezon 4. golünü kaydetti.

Göztepe'de 4. kez sarı kartla cezalandırılan Soner Aydoğdu, 23. haftadaki Medipol Başakşehir maçında mücadele edemeyecek.

Ahmet Çalık'ı unutmadılar

Karşılaşmanın 6. dakikasında iki takım futbolcuları, trafik kazasında hayatını kaybeden İttifak Holding Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ı alkışlarla andı. Taraftarlar da Ahmet Çalık için tezahüratlar yaptı.

Müsabakayı 7 bin 910 taraftar takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR:

20. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Baku’nun pasıyla ceza yayı üzerinde bulunan Lourency, kaleyi denedi, kaleci Ali Şaşaş topun sahibi oldu.

22. dakikada sol taraftan Berkan Emir’le köşe vuruşu kullanan Göztepe’de, ceza sahası yükselen Atınç, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 1-0

32. dakikada sağ kanattan yüklenen Sivasspor’da Erdoğan’ın kale önüne ortaladığı top yerden sekerek savunmayı şaşırttı. Altı pas üzerinde topla buluşan Henrique topa dokunda ancak kaleci İrfan Can topun sahibi oldu.

40. dakikada Göztepe ceza sahası önünde yaşanan pozisyonda Atınç’ın Yatabare’yi düşürmesi sonucunda Sivasspor, sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Uğur, meşin yuvarlağı direkt kaleye gönderse de top az farkla kalenin üstünden auta çıktı.

İlk yarı 1-0 sona erdi. 

46. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında, Ahmet’in ortasına ceza sahası içinde yarım vole vuran Cofie’nin şutunda top kalenin üstünden az farkla auta çıktı. Ancak hakem Suat Arslanboğa itirazlar sonucunda VAR’a giderek pozisyonda Arslanagic’in Cofie’ye müdahalesini tespit etti ve ardından penaltı kararı verdi.

50. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Henrique, yerden kalenin soluna gönderdiği şutunda golü buldu. 1-1

79. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Cofie’nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Erdoğan, soluna çekerek topa vurdu, meşin yuvarlak savunmaya çarparak direk dibinden kornere çıktı.

80. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Jahovic, taç çizgisi kenarından yaklaşık 50 metre depar atarak topla birlikte ceza sahasına girdi. Jahovic’in kale önüne çevirdiği topa dokunan Tijanic, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1

Karşılaşmada başka gol olmayınca Göztepe, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Göztepe: 2 - Demir Grup Sivasspor: 1

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Suat Arslanboğa, Kerem Ersoy, Furkan Ürün

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Arslanagic, Atınç Nukan, Angel, Kerim Alıcı, Obinna, Soner Aydoğdu (Dk. 89 Atakan Çankaya), Berkan Emir, Baku (Dk. 77 Jahovic), Lourency (Dk. 63 Tijanic), Cherif Ndiaye

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Ahmet Oğuz (Dk. 83 Sefa Yılmaz), Caner Osmanpaşa, Camara, Uğur Çiftçi, Erdoğan Yeşilyurt, Özkan Yiğiter, Kerem Atakan Kesgin (Dk. 72 Kayode), Pedro Henrique (Dk. 90+2 Appindangoye), Cofie, Yatabare

Goller: Dk. 22 Atınç Nukan, Dk. 80 Tijanic (Göztepe), Dk. 50 Pedro Henrique (Penaltıdan) (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 16 Obinna, Dk. 44 Lourency, Dk. 49 Arslanagic, Dk. 84 Soner Aydoğdu (Göztepe), Dk. 53 Camara, Dk. 62 Kerem Atakan Kesgin, Dk. 88 Caner Osmanpaşa, Dk. 90+3 Kayode (Demir Grup Sivasspor)

Nestor El Maestro: "Güzel bir süreç geçiriyoruz"

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, zorlu bir maçı kazandıklarını ve taraftarlarının kendilerine çok destek olduğunu ifade ederek, "Güzel bir süreç geçiriyoruz" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, açıklamalarda bulundu.

Nestor El Maestro, zor bir müsabakayı geride bıraktıklarının altını çizerek, "Evimizde olmasak bu maçı kazanmak bizim için zor olurdu. Taraftarımız bize çok güç verdi. Şu an güzel bir süreç geçiriyoruz. Unutmamamız lazım ki zorlu ve uzun bir sezon bizi bekliyor. Şu an için herhangi bir yeni transfer beklemiyorum. Biz zaten iyi bir takımdık ama şimdi daha iyiyiz. Transfer politikasına baktığınız zaman sadece birkaç ay sonrayı veya şu anı düşünmezsiniz. Tüm sezonluk veya 2 yıllık süreçler için bazı politikalar geliştirirsiniz. Bence bizim kulübümüz bu konuda iyi işler yaptı. Bize çok güzel destekleri oldu. Elimizde iyi oyuncularımız var ve onların yanında kulübeden gelip maç kazandıracak oyuncularımız da var. Bu yüzden bu iyi takımla kazanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay: "Yediğimiz goller bize yakışmadı"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kazanmak için her şeyi yaptıklarını ancak yedikleri gollerin kendilerine yakışmadığını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik direktör, farklı bir mücdele olduğunu dile getirerek, "İlk yarıda istediğimiz şeylerin bazılarını yapamadık. Tek üzüldüğümüz nokta çok çalışmamıza rağmen kornerden yediğimiz goldü. İkinci yarıya iyi başladık ve golü bulduk. Bundan sonra İkinci golü atmak için her şeyi yaptık. Fakat biz ataktayken kontra atak sonucu golü yedik ve mağlup olduk. Yediğimiz goller bize yakışmadı ama bunlar futbolun içinde olan şeyler. Göztepe’nin puan ihtiyacı vardı, çok istediler. Biz de her şeyi yaptık ama olmadı. Önümüzde çok önemli maçlar var. O maçları kazanmak için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.