Dolar 32,5256
%0.27
Euro 34,9088
%0.48
Altın 2.434,640
%-0.17
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler bu toplantının sonucunda! Karar ne anlama geliyor?

Gözler bu toplantının sonucunda! Karar ne anlama geliyor?

Türkiye ve Irak, PKK'nın varlığını sonlandırmak için Bağdat'ta güvenlik zirvesi düzenledi. Irak, PKK'yı yasaklı örgüt olarak tanıdı. Ortak Daimi Komiteler kurulacak. Erdoğan'ın Irak ziyaretiyle ilişkiler güçlenecek.

  • Ege Postası
  • 15.03.2024 - 15:45
  • Güncelleme: 15.03.2024 - 15:47

Türkiye ve Irak yetkilileri dün Bağdat'ta gerçekleştirdikleri 2. Güvenlik Zirvesi'nde, PKK'nın Irak topraklarındaki varlığını sonlandırmayı amaçlayan önemli kararlar aldılar.

ORTAK KARARLARLA PKK'YA KARŞI ORTAK DURUŞ BEYAN EDİLDİ

BBC Türkçe'nin haberine göre Irak'ın PKK'yı "yasaklı bir örgüt" olarak tanıması ve Türkiye ile ortak önlemler konusunda uzlaşması Ankara tarafından olumlu karşılandı. İki ülke, PKK ile mücadele çalışmalarını sürdürmek üzere Ortak Daimi Komiteler kuracaklar.

IRAK’IN PKK’YA KARŞI ALMASI GEREKEN ADIMLAR

Irak, PKK'nın ülke topraklarındaki varlığını sonlandırmak, faaliyetlerini engellemek, finansal ve propagandaya yönelik eylemlerini durdurmak gibi adımları atmak zorunda. Bu kararın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve özellikle Süleymaniye'deki Talabani yönetimi için de bağlayıcı olduğu vurgulanıyor.

ORTAK MÜCADELE KARARI İLE İLİŞKİLER STRATEJİK ÇERÇEVEYE OTURUYOR

Ankara'nın amacı, Bağdat ile ilişkileri stratejik bir zeminde güçlendirmek ve PKK sorununu ortak önlemlerle çözmek. Ancak bu kararların sahada ne zaman somut sonuçlar doğuracağı zaman içinde netleşecek.

ORTAK DİALOĞUN DEVAMINI SAĞLAYACAK ORTAK DAIMİ KOMİTELER KURULACAK

Güvenlik zirvesinde alınan diğer önemli bir karar da "terörle mücadele" başta olmak üzere iş birliğinin, kurulacak Ortak Daimi Komiteler aracılığıyla ilerletilecek olmasıdır. Komiteler, bakanlar seviyesinde yürütülecek ve işbirliğini sürekli kılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.