Dolar 32,3117
%-0.52
Euro 34,6890
%-0.34
Altın 2.414,270
%-0.35
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz, Rize’den mutlu döndü

Göz-Göz, Rize’den mutlu döndü

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, 18. haftanın açılış mücadelesinde deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla birlikte ligde üst üste 2. galibiyetini almış oldu. Karşılaşmada Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri İsmail Köybaşı ve Romal Palmer kaydetti.

  • Ege Postası
  • 17.12.2022 - 12:07

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Göztepe, 18. haftanın açılış müsabakasında dün Çaykur Rizespor’a konuk oldu.

Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Göz-Göz, ilk devresi sessiz geçilen maçın ikinci yarısına hızlı bir giriş yaptı ve 47. dakikada İsmail Köybaşı’nın, 53. dakikada ise Romal Palmer’in kaydettiği gollerle karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Bu galibiyetle birlikte İzmir temsilcisi, puanını 24 yükselterek ligde 9. sıraya kadar yükseldi ve play-off iddiasını güçlendirmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta da evinde Manisa FK’yi 1-0 yenen Göz-Göz, ligde arka arkaya 2. galibiyetini elde etmiş oldu. Öte yandan ev sahibi Çaykur Rizespor ise ligde 11 maçlık aradan sonra mağlup oldu ve 29 puanda kaldı. 

Rizespor gelecek hafta bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu'ya konuk olacak. Göztepe ise Bordumspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada sol çaprazdan Alper Potuk'un pasıyla topla buluşan Mithat Pala'nın şutuyla top az farkla yandan auta çıktı.

21. dakikada İsmail'in penaltı noktasına ortaladığı topu Kvasina kafasıyla kaleye gönderdi, kaleci Tarık topu kornere çeldi.

42. dakikada Bolasie'den aldığı pas ile sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Deniz Hümmet'in şutuyla top az farkla dışarı çıktı.

44. dakikada sağ çaprazdan Bolasie ile ver kaç yaparak ceza sahasına sokulan Benhur Keser'in şutunda top az farkla auta çıktı.

47. dakikada Göztepe'nin kazandığı serbest vuruş ile topun başına geçen İsmail Köybaşı'nın şutu ile meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1

53. dakikada topla buluşan Yasin, ceza sahası çizgisine kadar inerek pasını Palmer'e verdi. Altıpas içerisinde topla buluşan Palmer topu filelere gönderdi. 0-2

Karşılaşma, deplasman ekibinin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Çaykur Rizespor: 0 - Göztepe: 2

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Oğuzhan Aksu, Erkan Akbulut, Kemal Mavi

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Emircan Altıntaş, Bahadır Öztürk, Emirhan Topçu, Alberk Koç, Koray Altınay, Alper Potuk, Benhur Keser (Dk. 70 Hurk), Mithat Pala (Dk. 46 Sefa Yılmaz), Bolasie (Dk. 70 Miya), Deniz Hümmet (Dk. 63 Kubilay Kanatsızkuş)

Göztepe: Ekrem Kılıçarslan, Arslanagic, Atınç Nukan, Emir Ortakaya, Tarık Çamdal (Dk. 72 Lukaserhan), Palmer (Dk. 72 Tuğbey Akgün), Tijanic, Yalçın Kayan (Dk. 90 Mesut Emre Kesik), İsmail Köybaşı, Yasin Öztekin (Dk.78 Atanga), Kvasina

Goller: Dk. 47 İsmail Köybaşı, Dk. 53 Palmer (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 80 Emircan Altıntaş, Dk. 90+1 Bahadır Öztürk, Dk. 90+3 Sefa Yılmaz (Çaykur Rizespor), Dk. 41 İsmail Köybaşı, Dk. 54 Emir Ortakaya, Dk. 74 Kvasina (Göztepe)

Maçtan notlar...

Karşılaşma öncesi yeşil mavili taraftarlar, stadyuma 4 yıl önce uğradığı saldırı sonucunda şehit olan emniyet müdürü Altuğ Verdi ile kale direğinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden altyapı oyuncusu Yiğit Demirel’in fotoğraflarını astı. Yeşil mavili futbolcularda sahaya Demirel’in fotoğrafının basılı olduğu tişörtle çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.