Dolar 32,7677
%0
Euro 35,0577
%-0.09
Altın 2.441,410
%-0.67
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gönül eliçileri şehit ailelerinin gönlünü kazanmak için bayramda yollara düştü

Gönül eliçileri şehit ailelerinin gönlünü kazanmak için bayramda yollara düştü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen Samsunlu gönül elçileri, şehit ailelerine bayram ziyaretinde bulundu. Gönül elçilerini beklemedikleri bir anda karşılarında gören şehit yakınları, gözyaşlarına...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:02
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen Samsunlu gönül elçileri, şehit ailelerine bayram ziyaretinde bulundu. Gönül elçilerini beklemedikleri bir anda karşılarında gören şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Samsun'un İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde bulunan 50 gönül elçisi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 65 şehit ailesini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı, bayram hediyelerini verdi. Operasyonda terörist zannedilerek vurulan ve şehit düşen Jandarma Komando Üst Çavuş Salih Gücüklüoğlu'nun eşini ve çocuğunu ziyaret eden Gönül Elçisi Seyhan Altın Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım'ın selamlarını iletti. İl Müdürlüğünün vesilesiyle böylesine anlamlı bir ziyaret yapıklarını kaydeden Kaynak, "Sizler bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna eşinizi şehit verdiniz. Bugün bizler sizin yanınızdayız, devletimiz yanınızda. Başımızın üzerinde yeri olan siz şehit ailelerimizi ziyaret edip, hal ve hatırlarını sormak bizim için bir onurdur." dedi.

Şehit eşi Meryem Gücüklüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu ziyaretlere vesile olan ve her fırsatta kendilerini arayıp hatırlarını soran İl Müdürü Murat Yıldırım başta olmak üzere tüm kurum personeline teşekkürlerini sundu. Gücüklüoğlu, "Sağ olsun ki devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Böyle önemli bir günde unutmayarak bizi ziyaret etmeniz bizi çok sevindirdi." diye konuştu. Eşi şehit olduktan sonra 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını ifade eden Meryem Gücüklüoğlu, "Ülke olarak teröre çok şehit verdik, çok canlar yandı, artık kardeşçe yaşamanın zamanı geldi, bitsin bu terör, başka ailelere de ateş düşmesin." şeklinde dua etti.

Gönül Elçisi Semiha Aydın ise 1994 yılında yaşanan terör olayları neticesinde tezkeresine 20 gün kala şehit düşen Deniz Piyade Er Erdoğan Dindar'ın annesini ziyaret etti. Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım'ın selamlarını ileterek, hediyelerini takdim etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve gönül elçisi Semiha Aydın'a teşekkürlerini sunun şehit annesi Emine Dindar, "Benim çocuğum 16 yaşında gurbete çıktı ve çalışmaya başladı. Babası yatakta hasta yatarken o hem bize baktı, hem askere gitmek için harçlığını biriktirdi. En büyük üzüntüm onu doğru dürüst ne yedirebildim, ne giydirebildim. Çocuğum gün yüzü görmeden şehit düştü. Bu hayatta tutar üç dalım vardı. Oğlum şehit düştü. Eşim de vefat edince kızımın yanına yerleştim. Allah ona zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.