
Genel Merkez'e bir tepki istifası daha!
CHP İzmir’de sürpriz bir istifa yaşandı. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ünsal Atmaca görevinden istifa etti.Atmaca’nın istifa nedeni ise Genel Merkez’in aday sürecinde ilçe örgütünü by-pass etmesi.Atmaca, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Biz belediye başkanı ile yola devam edildiğini basın yoluyla öğrendik. İstifa benim kişisel tepkim ve demokratik hakkım” dedi.
- Ege Postası
- 27.01.2014 - 19:51
BASINDAN ÖĞRENDİK
2 Eylül sürecinde görevinden istifa edip aday adayı olan Mehmet Ayçil'in yerine yönetim içinde yapılan seçimle başkanlık koltuğpuna oturan Atmaca istifasını noter aracılığıyla İl Başkanlığı’na gönderdi. İstifasıyla ilgili Ege Postası’na açıklamada bulunan Atmaca, “ Genel Merkez örgütleri dikkate almadı. Birini belediye başkanı olarak atıyorsanız ilçe örgütüne bir telefon açıp sormalısınız. Biz belediye başkanı ile yola devam edildiğini basın yoluyla öğrendik. İstifa benim kişisel tepkim ve demokratik hakkım” dedi.
Parti kulislerinde Atmaca’nın istifasının nedenleri arasında mevcut belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın tutumunun olduğu konuşuluyor. Karakayalı’nın ilçe örgütüyle uyumsuz bir tablo sergilemesinin Atmaca’nın istifasında etkili olduğu öne sürüldü.
KEMALPAŞA'YA ÖZEL STRATEJİ-HABER İÇİN TIKLAYINIZ
STRATEJİNİN PARÇASIYDI
CHP, 2009’de belediyeyi kazandığı ancak 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den yüzde 18’lik fark yediği Kemalpaşa için 30 Mart yerel seçimleri öncesi özel strateji uyguluyordu.Dört ayaktan oluşan stratejinin önemli bir ayağınıda ilçe başkanı Atmaca oluşturuyordu. Erzurumlu olan ilçe başkanı Atmaca, ilçede büyük nüfusu bulunan hemşerileriyle sürekli diyalog halinde oluyordu. Düğünden cenazeye kadar hemşerilerini yalnız bırakmayan Atmaca, toplantılara katılarak CHP adına propaganda yapıyordu.
AK Parti, Kemalpaşa'daki Erzurumlu nüfusunu dikkate alarak aday olarak Erzurumlu olan Arfi Uğurlu'yu açıklamıştı.
Yorum Yazın