Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç kızların yeni tutkusu: Ragbi

Genç kızların yeni tutkusu: Ragbi

İzmirli genç kızlar ragbi sporunu çok sevdi… İzmir’in ilk erkek ve bayan ragbi takımlarını kuran Bostanlıspor’da ragbi oynamak isteyen genç kızların sayısı her geçen gün artıyor.

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 11:15
İZMİR - Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, erkek takımından sonra gelen talep üzerine bayan ragbi takımı kurduklarını belirterek, “Kısa bir zamanda bu kadar talep olacağını hiç düşünmemiştik. Genç kızlarımızın ragbi oynama isteği bizi mutlu etti. Bostanlıspor’un kapıları spor yapmak isteyen herkese açık. Ragbi de bunlardan birisi” dedi.
Erboy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada ilk defa 19. yüzyılın başlarında, İngiltere'nin Rugby şehrinde yer alan Rugby School adlı okulda oynanmaya başlayan ve bir anda dünyaya yayılan ragbi Türkler için de yeni bir spor dalı olarak bilinor ama, spor tarihimize baktığımızda 18 Mayıs 1947 yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında ilk ragbi maçı oynandığı görülüyoruz. Bazı spor bilimcileri de ragbinin cirit gibi Türk’ün ata sporlarından birisi olduğunu ve Anadolu’da uzun yıllar oynandığını ifade ediyorlar.”
İzmir’de erkek ve bayanlarda ragbi takımı kuran ilk kulüp olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Avni Erboy, “Erkek takımımız 2. Ligde mücadelesini sürdürüyor. Bayanlarımız Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde 26-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türkiye Bayanlar Ragbi Şampiyonası (Seven’s Women) hazırlanıyor. Ragbi Milli Takımlar teknik direktörü İrlandalı Niall Doherty’in hafta sonunda çalıştırıp moral verdiği ekibimizi şampiyonaya Fransız antrenörümüz Loic Talhouet hazırlanıyor. Tecrübesizlik tek dezavantajımız. Buna karşın şampiyonada hedefimiz İzmir’e ilk kupayı getirmek” dedi.
Şampiyonaya uçakla gidip geleceklerini, masraflarını karşılayacak sponsor arayışını da sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Erboy, “Karşıyaka ve İzmirliler’den forma reklamı konusunda destek bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.