Dolar 32,2318
%-0.04
Euro 34,8320
%0.45
Altın 2.430,950
%1.57
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek Partili Sivaslı'dan TR35'e çarpıcı açıklamalar!

Gelecek Partili Sivaslı'dan TR35'e çarpıcı açıklamalar!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, TR35'te ekranlara gelen Haber 15 programında iddialı açıklamalarda bulundu. Sivaslı, "İzmir’i ne AK Parti’ye, ne de CHP’ye bırakırız. Gelecek Partisi olarak İzmir’de iddialıyız" dedi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2,5 yıllık performansını da değerlendiren Sivaslı, Soyer'in sosyal politikalarda başarılı olduğunu, ancak İzmir'in altyapı sorununu çözmede yeterli görmediğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2021 - 16:08

EGEPOSTASI – Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, TR35’te Figen Avcıoğlu’nun sunumuyla yayınlanan Haber 15 programına konuk oldu.

Sivaslı, İzmir ve Türkiye gündeminin yanı sıra partisinin teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Gelecek Partisi İzmir’de 5 ayda yaşanan 5 başkan değiştirmesine açıklık getiren Sivaslı, “Parti kurulduğu günden beri vardık. İlk başkanımız Cem Bey (Kavur)  kurucu il başkanıydı. İstifasından sonra Serhat Bey (Şener) teşkilatı kongreye götürmek üzere gelmişti. Kongrede il başkanı değişikliği oldu ve Hakan Bey (Yazar) geldi. Ben o zaman İl Başkan Yardımcısı’ydım. Hakan Bey Türkiye’nin seçim atmosferine girmesiyle Genel Merkez’e çekildi. Daha sonra bu görev bana tebliğ edildi” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’İ NE AK PARTİ’YE, NE DE CHP’YE BIRAKIRIZ”

İzmir’deki teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi veren Sivaslı, 15 gün içerisinde yeni il yönetimini açıklayacaklarını duyurdu. Sivaslı, “Pandemiden dolayı iş yerleri zora girenler, dışarı çıkamayanlar oldu. Onlar aflarını istediler. Eksik olan ilçelerimizdeki kongrelerimizi tamamlıyoruz. Konak, Dikili, Menderes gibi ilçelerde 10 kongre yaptık. Daha sonra İzmir’de mahalle teşkilatlanmalarına gireceğiz. Biz Gelecek Partisi olarak teşkilatlanmamızda hızlı gidiyoruz. İzmir’i ne AK Parti’ye, ne de CHP’ye bırakırız. Gelecek Partisi olarak İzmir’de iddialıyız” dedi.

“İZMİR’DE CHP’DEN BAŞKAN OLMAK BAŞARI DEĞİL”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2,5 yıllık dönemini de değerlendiren Sivaslı, Soyer’in sosyal politikalarda başarılı olduğunu, ancak kentin altyapı sorunlarını çözmede yeterli görmediklerini vurguladı. Sivaslı, “Tunç Bey naif bir insan. Ama belediye başkanlığı açısından baktığımız zaman İzmir’de CHP’den belediye başkanı olmak başarı değil. Tunç Bey değil, başka biri olsa da seçilirdi. Önemli olan başkan seçildikten sonra. Tunç Bey’in seçim kazandım moduna girmemesi gerekiyor. İzmir’de bir sıkıntı var hepimiz yaşıyoruz. Önce altyapı sorunu çözülemedi. Vatandaş artık yolları ezberlemiş nerede çukur var biliyor. Koku, istihdam sorunu var. Körfez sorunu var. Kirlilik ayrı boyutlarda. Tunç Bey sosyal politikalarda, sosyal projelerde iyi. Ama İzmir’in altyapı sorununu çözmede yeterli görmüyoruz” diye konuştu.

DAVUTOĞLU NE ZAMAN İZMİR’E GELECEK?

Sivaslı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 1 ay içerisinde İzmir’e geleceğini duyurdu.

ÜNİVERSİTELİLERİN YURT SORUNU

Öte yandan Türkiye gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Sivaslı, üniversite öğrencilerinin ülke genelinde başlattığı ‘Barınamıyoruz Hareketi’ hakkında konuştu. Sorumluluğun mevcut hükümette olduğunu dile getiren Sivaslı, “Vatandaş partimize geliyor, çocuğumun yurt sorunu var diyor. Orada bu işin gerçek yüzünü görüyoruz. Parti ile devletin birleşmesi oldu AK Parti döneminde. Ahmet Hoca’nın dediği gibi bürokraside ehliyet ve liyakat istiyoruz. Devletle parti birleştiği için AK Parti “Bürokrat eleştirildiğinde benim partim eleştirilir” mantığıyla görmezden geliyor. Devlet İzmir’e gelecek öğrenciler ile İzmir’deki yurt sayısını hesaplayamamış. Bürokrat öncen sezip belediyelere bildirmiş olsaydı sorun çıkmayacaktı” 

İzmir'de öğrencilerin yaşadığı yurt ve ev sıkıntısının nedenlerini de irdeleyen Sivaslı, "İzmir’de şu an son 3-4 senedir emlak piyasasında artış var. Yurt bulamayan öğrenciler eve çıkmak istiyor. Ancak ev fiyatları korkunç seviyelere geldi. Londra’dan sonra Avrupa’da emlak piyasasının en çok arttığı şehir oldu İzmir. İzmir’de konut sıkıntısı da var. Arsa yaratılmıyor. Ev sahibi olmak ayrı, kira ödemek ayrı bir dert" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.