Dolar 32,4673
%0.14
Euro 34,8544
%0.15
Altın 2.439,010
%0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de gözler mülkiye raporunda: Başkan Arda karşı dava açmaya hazırlanıyor

Gaziemir’de gözler mülkiye raporunda: Başkan Arda karşı dava açmaya hazırlanıyor

Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve beraberinde 4 kişiyle ilgili çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk ve devletin malına gasp etmek iddialarıyla yaptığı suç duyurusuna karşı Başkan Arda suç duyurusu hazırlığında. Başkan Arda’nın suç duyurusunda ismi geçen ve belediye iştiraki olan Seydaş A.Ş.’ye ilişkin Mülkiye Başmüfettişinin raporunu beklediği, raporun gelmesinin ardından Atmaca’ya karşı çifte dava açacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2021 - 16:31

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, daha önce çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk ve devletin malına gasp etmek iddialarıyla yaptığı suç duyurusunda bulunduğu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Özel Kalem Müdürü Asli Özgü ve Yücel Aksan ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz ile ilgili olarak ek delil ve bilgileri savcılığa sundu.

Atmaca, savcılığa sunduğu belgelerde; Başkan Arda ve beraberindeki 4 kişinin, belediye iştirakinde bulunan Gazi-Bel-Şti işçilerine etki edebilecekleri ve ihale evraklarını değiştirebileceklerini iddia etti.

Atmaca’nın savcılığa sunduğu ek bilgilerde belediye iştiraki olan Seydaş A.Ş.’nin de adı geçti. Belgelerde, Seydaş A.Ş.’nin belediye kiracıları tarafından para aktarımı yapıldığını ve şirkete yatırılan paraların başkaca işlerde kullanıldığını bilgisiyle birlikte Başkan Arda’nın adı geçen şahıslarla organize olarak suç işledikleri öne sürüldü. 

BAŞKAN ARDA MÜLKİYE RAPORUNU BEKLİYOR

Öte yandan Egepostası’nın ulaştığı bilgilere göre; iddialara konu olan Seydaş A.Ş.’ye 3 hafta önce bir Mülkiye Başmüfettişi geldiği iddialara ilişkin inceleme yaptığı öğrenildi. Başmüfettiş çalışmasını tamamladıktan sonra Başkan Arda’ya teşekkür ederek ayrıldığı belirtildi.

Başkan Arda’nın harekete geçmek için mülkiyeden gelecek raporu beklediği ve raporun elien geçmesinin ardından Atmaca’ya hem iftira hem de ceza davası açacağı öğrenildi.

Ayrıca, Atmaca’ya sadece Başkan Arda değil, Atmaca’nın suç duyurusunda adını geçirdiği tüm kişilerin ayrı ayrı dava açacağı belirtildi.

ÖNCEKİ DAVAYI KAZANMIŞTI

Öte yandan; geçtiğimiz aylarda Başkan Arda, Gaziemir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Atmaca’nın sosyal medya hesaplarından birden fazla kez kendisine ait olmayan paylaşımlara dair ekran görüntülerine yer verip “ahlaksızlar” etiketiyle paylaşım yapması üzerine Atmaca’ya hakaret davası açmıştı. 
Başkan Arda, Atmaca’ya karşı açtığı hakaret davasını kazanmış ve Atmaca’nın, 2 bin 300 TL adli para cezası almasına ve hakaret suçundan da 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.