Dolar 32,2797
%-0.62
Euro 34,6481
%-0.45
Altın 2.408,600
%-0.58
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuat Oktay 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasını duyurdu

Fuat Oktay 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasını duyurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan yada ağır hasar gören vatandaşlar için Evim Yuvan Olsun kampanyası başlatıldığını duyurdu. Oktay "Vatandaşlarımızın kullanmadıkları evlerini depremzede ailelerin kullanımına sunmak veya uygun şartlarda kiralamak isteyen hayırseverlerimiz 'evimyuvanolsun.org' sitesinden başvurabilirler" ifadelerini kullandı. Oktay, bölgedeki 830 bin 806 binanın yüzde 49’u oturulabilir konumda olduğunu da açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.02.2023 - 21:25
  • Güncelleme: 18.02.2023 - 22:04

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

İşte Oktay'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Bazı kendilerini bilmezler buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Hiç yüzleri kızarmadan dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar yüzsüzleşebiliyorlar. Burada ter döken her bir kardeşimizin vebali üzerlerine olsun.

Çalışmalarımızda ümit ve umudun devam etmesi, sayı azalsa da biz son derece dikkatli davranıyoruz. Son ana kadar devam ediyoruz. Bunlar da tamamlandıktan sonra bu defa yine çok dikkatli olarak kaybedilen vatandaşlarımızın olduğunu bilerek enkazlar kaldırılacak.

Bazı iddialar var, ilk günden itibaren açıklamış olmamıza rağmen, biz Cumhurbaşkanımız olmak üzere buradaydık. Buradan çok acil bir şekilde görevlendirmeler yaptı. Bakanlarımız bölgede yerlerini aldı. TSK'nın polisimizin jandarmamızın görevinin başında olduğunu ifade etmemiş olmamıza rağmen bizi savunmaya çekmek isteyenler var, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz.

"Komutan talimat verdi: Savaştayız"

İlk gün hava şartlarının helikopterin havalanmasına müsaade etmesine izin vermediğini açıklamıştık. Bir komutanımız 4 helikopteri sahaya sürüyor. Helikopterler gidemiyor geliyor fakat komutanımız şu talimatı veriyor: Savaştayız arkadaşlar gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz! Bu kadar net talimat veren ve bu kadar ölüme yardıma giden güvenlik güçlerine dil uzatan haysiyetsizlere de bunu ithaf etmek isterim. Yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var.

Hasar tespit çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Şuan itibariyle toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda, bunun 105 bini yıkılmış, yıkılacak yada ağır hasarlı konumdadır. Bu binaların yüzde 49'u hasarsız.

Bir kampanya başlatıyoruz. Kullanmadıkları evleri vatandaşlarımız, depremzede ailelerinin kullanımına uygun şekilde kiralamak ya da ücretsiz olarak 'evim yuvam olsun' sitesinden başvurabilirler. Yine burada bağışçılar depremzedelerimize kira yardımında bulunabilecek. İnanıyorum ki milletimizin kardeşliği bu kampanyada da kendisini gösterecektir. Diğer çalışmalarımız yine devam ediyor.

Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır, bunun hesabını sorarız, soracağız da."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.