Dolar 48,9304
▲ %0.12
Euro 55,7562
▲ %0.06
Altın 6.740,799
▲ %0.33
Bist-100 12.899,35
▲ %0.09

Pzt

2° -8°

Sal

0° -12°

Çar

3° -3°
Fon krizi Kemeraltı’na sıçradı! Mal varlıklarına tedbir kararı

Fon krizi Kemeraltı’na sıçradı! Mal varlıklarına tedbir kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada mal varlıklarına tedbir konulan 42 kişi arasında TARKEM ile İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kuran Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel ile Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan da yer aldı

  • Ege Postası
  • 27.09.2026 - 22:50
  • Güncelleme: 27.09.2026 - 23:07

İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda tarihi yapıları restore ederek, bölgeyi gayrimenkul projesi olarak pazarlamak için kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’yi (TARKEM) de fon krizi vurdu.

Tek Referans'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada mal varlıklarına tedbir konulan 42 kişi arasında, İzmir'de çok sayıda iş insanının ortak olduğu TARKEM ile İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kuran Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel ile Yönetim Kurulu Üyesi Salih Tuncer Mutlucan da yer aldı. Emre Çamlıbel, uzun süre SOYAK'ın CEO'su olarak görev yaptıktan sonra, kendi portföy şirketini kurmuştu.

AMAÇ TARKEM’E KAYNAK SAĞLAMAKTI

Her iki kuruluş arasında 2023 yılı başında kurulan İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılardan gelir toplayarak, TARKEM’e yapacağı işlerde finansman sağlamayı amaçlıyordu. Ancak fon beklediği ilgiyi görmediği gibi TARKEM de Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden ihale cezası aldı. Şirketin bir yıl ihalelere girmesi yasaklandı. Bu arada TARKEM'in internet sitesinin bir süredir aktif olmadığı da dikkat çekti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.