Dolar 32,3807
%-0.13
Euro 34,5900
%-0.61
Altın 2.386,890
%-1.98
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! MHP'li muhalifler mahkemeye başvurdu

Flaş! MHP'li muhalifler mahkemeye başvurdu

MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı.

  • Ege Postası
  • 05.02.2016 - 18:07
MHP'li muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı.MHP'de olağanüstü kurultay için topladıkları 543 imzayı MHP Genel Merkezi'ne teslim eden muhalif kanat, herhangi bir yanıt alamadığı için bugün mahkemeye başvurdu.
'KAYYUM OLUŞTURULSUN'
Dilekçede geçmiş dönemlerdeki yerel mahkeme, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi emsal kararlarına da atıfta bulunuluyor. Dilekçenin, “talep” bölümünde ise Siyasi Partiler Yasası ve MHP tüzüğü ile atıfta bulunulan Medeni Kanun ile Dernekler Kanunu’ndaki ilgili hükümlere değinilen dilekçede, olağanüstü kongre talebinin yerine getirmek üzere bir “çağrı heyeti”(kayyum) oluşturulması isteniyor. 
Genel Başkanlık için yarışacaklarını açıklayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın, olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimine izin vermeyen tüzük değişikliği kurultayının toplanması için 543 imza toplayarak bunları Genel Merkez’e sunmuştu. Ancak tavrını daha önce “Kurultay toplanmayacak” diye net bir dille açıklayan MHP yönetimi bu talebe resmi bir yanıt vermemişti. (Radikal)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.