Dolar 32,7834
%0.05
Euro 35,0541
%-0.1
Altın 2.448,740
%-0.38
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Belçika'da en üst düzey terör alarmı

Flaş! Belçika'da en üst düzey terör alarmı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı en üst seviyeye yükseltildi. Şehrin merkezindeki cadde ve sokaklara askeri araçlar konuşlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2015 - 13:50
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah 'dolaysız' ve 'çok ciddi terör tehdidi' nedeniyle alarm seviyesi yükseltildi. Kentte metro seferleri durduruldu.
Belçik hükümeti, güvenlik gerekçesiyle Brüksel'de yaşayanlara cuma ve cumartesi gecesi konser, sinema salonu ile toplu taşıma ve alışveriş merkezi gibi kalabalık alanlardan uzak durma çağrısında bulundu. 

Gece saatlerinde kentin çeşitli yerlerine askeri araçlar konuşlandırıldı. Terör alarmının en ciddi seviyeye yükseltilmesiyle ilgili ise henüz resmi açıklama yapılmadı.

Ulusal kriz merkezi Ocam, Brüksel'de 4'üncü terör alarmı seviyesine geçildiğini duyurdu. Açıklamada “dolaysız” ve “çok ciddi terör tehdidi” nedeniyle "özel güvenlik tedbirlerinin hayata geçirilmesinin ve halka detaylı öneriler yapılmasının" zorunlu olduğu ifade edildi. Ocam vatandaşlara konser ve tren istasyonu gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısı yaptı. Başkent bölgesine bağlı 19 belediyeden de büyük organizasyonları iptal etmeyi gündeme almaları istendi.
İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları düzenleyenlerin bir kısmının yaşadığı Brüksel'in Molenbeek kasabasında patlayıcılar ve kimyasalların olduğu cephanelik bulundu. 


Brüksel toplu taşıma işletmesi STIB “kriz merkezinin tavsiyesi” doğrultusunda bugün tüm metro hatlarında trafiğin durdurulduğunu açıkladı. Metronun pazar günü de çalışmaması gündemde. Brüksel'deki tren istasyonları ve havalimanında ordu birlikleri devriye görevini sürdürüyor.

Belçika ulusal kriz merkezi Ocam, ülkenin geri kalan kısmında ise "mümkün ve muhtemel terör tehdit" anlamına gelen 3'üncü alarm seviyesinin sürdüğünü kaydetti.
Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını düzenleyenlerin bir kısmının Brüksel'in Molenbeek semtinde yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.