Dolar 32,3594
%-0.38
Euro 34,7035
%-0.29
Altın 2.392,230
%-1.26
Bist-100 10.159,00
%1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fitch’ten İzmir’e ‘5 yıldızlı’ karne

Fitch’ten İzmir’e ‘5 yıldızlı’ karne

İzmir'e dair geçen ocak ayında rapor yayımlayan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir’in kredi notunu en yüksek olan ‘AAA’ olarak teyit edildiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 12:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçe belediyesinin CHP'li meclis üyeleri, Seferihisar'da düzenlenen Meclis Üyeleri Kampı'nda bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada yaptığı konuşmada İzmir'in kredi notunun uluslararası finans kuruluşu Fitch Ratings tarafından en yüksek olan ‘AAA’ olarak teyit edildiğini duyurdu.

Soyer, yaptığı açıklamada, “Sabah ofise uğradım ve bana bir rapor verdiler. Fitch İzmir’in kredi notunu AAA olarak teyit etti. Bugünün Türkiye'sinde bunun ne anlama geldiğini takdir ediyorsunuz. Bununla gurur duyuyoruz." dedi.

Soyer ayrıca, İzmir'in güçlü faaliyet dengesi ile mevcut borçların sağlam bir şekilde karşılanacağı ve ekonomi yönetimi ile faaliyet performansının da dirençli kalmaya devam edeceğinin anlaşıldığını belirtti. 

Öte yandan Fitch Ratings tarafından daha önce 'AA' olan kredi notu, geçtiğimiz Mayıs ayında 'AAA' seviyesine yükseltilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.