Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Filiz Ceritoğlu Sengel'e “Love Erdoğan” soruşturması

Filiz Ceritoğlu Sengel'e “Love Erdoğan” soruşturması

İzmir’in Selçuk ilçesinde, geçen yılın mart ayında AK Partililer tarafından izinsiz asılan “Love Erdoğan” yazılı afişleri kaldırtan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma izni verildi. CHP’li Sengel hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak soruşturma izni verilmesine sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.12.2022 - 10:55

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu ve beraberindekiler tarafından, geçen yılın mart ayında ilçenin çeşitli noktalarına "Love Erdoğan" yazılı afişler asılmıştı. İzinsiz asılan afişler, Selçuk Belediyesi zabıta ekipleri tarafından iki kez kaldırılmıştı. Gerginliğe neden olan olayın ardından, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in talimatıyla ilçedeki tüm billboardlar, "Tek Sevdamız Atatürk" mesajının yer aldığı kalpaklı Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarıyla donatılmıştı.

AK Partililerin şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı, yetkisi olmadığı halde pankartları kaldırttığı gerekçesiyle Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında soruşturma izni vermişti. Bakanlığın soruşturma izni, Başkan Sengel’in itirazı üzerine Danıştay’a taşınmıştı.

İtirazı ele alan Danıştay 1. Daire Başkanlığı, “Love Erdoğan” afişlerini kaldırtıp “Tek Sevdamız Atatürk” görsellerini astıran Sengel için soruşturma açılabileceğine hükmetti. Pankartları toplattığı için Başkan Sengel hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

(AK Parti ilçe başkanlığı tarafından kentin farklı noktalarına asılan 'Love Erdoğan' pankartlarının "izinsiz olduğu" gerekçesiyle belediye ekiplerince kaldırılmasının ardından, Selçuk Belediyesi kenti “Tek Sevdamız Atatürk” notu ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları ile donatmıştı.)

"İZİNSİZ OLDUĞU İÇİN KALDIRDIK"

Filiz Ceritoğlu Sengel, “O pankartlarda sadece AKP ilçe başkanlığı ve 'Love Erdoğan' yazıyordu. Ne cumhurbaşkanlığının logosu var ne başka bir şey. Pankartları kaldırmamız bazı kesimler tarafından farklı noktalara çekilmek isteniyor. İlan reklam tabelalarımız ve buna bağlı yönetmeliklerimiz var. Reklam alanlarımız dururken, bu pankartlar çıtalı şekilde izin alınmadan yasak yerlere konulmuş. Bununla ilgili belediyemize hiçbir başvuru yok. Kanunlara göre yönetilen bir belediyeyiz. O pankartlar izinsiz olduğu için gerekli işlem yaparak kaldırdık” şeklinde konuştu.

KANUNSUZ BİR FİİL!

Sengel, soruşturma izninin ardından bir açıklama daha yaptı ve şunları söyledi:

“2021 yılında, dönemin AK Parti İlçe Başkanı tarafından Efes Selçuk'un çeşitli noktalarına yerleştirilen ‘Love Erdoğan’ yazılı reklam görsellerini kanun gereği kaldırdığımız için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla hakkımda verilen soruşturma izni, Danıştay tarafından uygun görüldü. Konu, kanunlarla yönetilen bir kentte gerçekleştirilen kanunsuz bir fiilin, yasalara uygun şekilde ortadan kaldırılmasından ibaret aslında. Efes Selçuk Belediyesi'nin ve kentimizin gündeminde, kanunlar gereği gerçekleştirdiğimiz işlemlere yönelik siyasi saikler ve hevesler değil, kentimiz ve halkımızın ihtiyaçları ve beklentileri var.Gıda krizi ve yoksulluk sebebiyle beslenme güçlüğü çeken çocuklarımıza yönelik 'Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması' ve kentimizin geçmiş dönemlerde ihmal edilen ihtiyaçlarına yönelik yeni projeler olmak üzere, Efes Selçuk için çalışmaya devam ediyoruz. Gündemimizde, insana ve kente dokunan sosyal belediyecilik var.”

DENİZ YÜCEL'DEN SERT TEPKİ!

Karar, CHP'nin tepkisini çekti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında,yasal yetkisini kullanıp, izinsiz ve kanuna aykırı bir şekilde ilçeye asılan “Love Erdoğan” pankartlarını kaldırdı, ilçeyi “Tek Sevdamız Atatürk” pankartları ile donattı diye, İçişleri bakanlığınca soruşturma açıldı. Soruşturmaya yapılan itiraz, mahkeme tarafından reddedildi ve soruşturma izni verildi. Saray rejiminde kanunları uygulayanlar değil, kanunsuzluk yapanlar haklı bulunuyor. Yani Saray adına yapılan kanunsuzluklara göz yumulması isteniyor. Göz yummayacağız! Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu algı oyunlarınızla sandıkta boğulacaksınız. Hak yerini buluncaya, yandaşlık değil yasalar üstün tutuluncaya ve adalet sağlanıncaya kadar takipçisiyiz. @filizceritoglu yalnız değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.