Dolar 48,0206
%0.24
Euro 56,1209
%-0.14
Altın 7.107,389
%2.12
Bist-100 14.514,82
%0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fatih Altaylı'dan 'ROK' iddiası... 'İfadesinde 3 kişinin adını vermiş'

Fatih Altaylı'dan 'ROK' iddiası... 'İfadesinde 3 kişinin adını vermiş'

Fatih Altaylı, tahliye edilen Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesine ulaşan bir kaynağının "Üç kişinin adını vermiş. Bunlardan ikisi zaten tutuklu. Diğerinin de adı konuşuldu ama tutuklanmadı" dediğini aktardı. Altaylı, kendisinin de bu sözler üzerine “İtirafçılık değil ispiyonculuk olabilir" ifadelerini kullandığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 22.08.2026 - 11:28

Gazeteci Fatih Altaylı, "yasa dışı bahis" soruşturması kapsamında tutuklanan ve 3.5 ay sonra tahliye edilen Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki 'itirafçılık' iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

"İktidardan ve yargı çevrelerinden iyi haber alan" kaynağının Kütahyalı'nın ifadesine ulaştığını aktaran Altaylı, söz konusu kişinin, şunları söylediğini yazdı:
"Verdiği ifadeyi gördüm. Avukatı itirafçılıktan ne anlıyor bilemem ama ifade bana göre tam bir itirafçı ifadesi. Üç kişinin adını vermiş. Bunlardan ikisi zaten tutuklu. Diğerinin de adı konuşuldu ama tutuklanmadı."

"İKİSİ TUTUKLU, DİĞERİNİN DE ADI KONUŞULDU AMA TUTUKLANMADI"

Fatih Altaylı'nın aktardığı iddiaya göre; Rasim Ozan Kütahyalı, ikisi tutuklu olmak üzere 3 kişinin ismini verdi. Altaylı, kendisine ulaşan kaynak ile konuşmasını şöyle aktardı:

"Dün akşam saatlerinde iktidardan ve yargı çevrelerinden iyi haber alan bir arkadaşım aradı. 'Sen haklıymışsın, daha doğrusu sana bilgi eren kaynaklar haklıymış' dedi. Böyle durumlara gülerim. Hazırlıksız biçimde, hangi konudan bahsedildiğini anlamadan, girizgâhsız bir anlatmaya başlanır ya, sanki karşınızdakinin kafasından geçenleri biliyormuşsunuz gibi. 'Hangi konuda haklıymışım, kaynaklarım hangi konuda haklıymış anlamadım' dedim. 'İtirafçılık meselesi yaa' dedi. O zaman anladım.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın itirafçı olduğunu ve pek yakında tahliye edileceğini yazmıştım ya, ondan bahsediyormuş. 'Verdiği ifadeyi gördüm. Avukatı itirafçılıktan ne anlıyor bilemem ama ifade bana göre tam bir itirafçı ifadesi. Üç kişinin adını vermiş. Bunlardan ikisi zaten tutuklu. Diğerinin de adı konuşuldu ama tutuklanmadı. Avukatı sana müvekkilim itirafçı değil dedi ama bu ifade itirafçılık değilse ne itirafçılık olur acaba?' dedi. Güldüm. 'İtirafçılık değil, ispiyonculuk olabilir.' dedim. Bence o ifade yakında ortaya dökülür, gizli kalmaz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.