Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ’nün kritik isminin notlarından çıktı: Bedri Serter iddiası

FETÖ’nün kritik isminin notlarından çıktı: Bedri Serter iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’le yaptığı öne sürülen telefon görüşmesiyle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün, bugünkü köşesinde yer verdiği, Diş Hekimi Arif Özzeybek'e ait olduğu öne sürülen ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in de isminin geçtiği notlarda "2014 yerel seçimler öncesi. F.Gülen işadamı yapılanması olan İzmir dernek yöneticilerinden iki kişi geldi, çok önemli olduğunu söylediler. CHP ile ilişkilerin gelişmesi için çok önemli olduğunu söylediler. Bedri Serter'in Karabağlar ilçesine başkan adayı olmasını istediler. Mustafa Yeşil de Bedri Serter'in olması için rica etti. Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi ve tamam dedi. Fakat yapılmadı. Cemaat bu duruma çok tepki gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 05.04.2022 - 15:55

EGEPOSTASI – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’le, diş hekimi Ali Arif Özzeybek’in muayehanesinde bir telefon görüşmesi yaptığını öne sürmüştü. Soylu, “Kılıçdaroğlu ‘Beni dinliyorlar’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini dinleseydi, Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Bunu daha önce de söylemiştim. Kılıçdaroğlu desin ki; ‘Biz Pensilvanya’yla bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda, Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü konuşmadık. Ben böyle bir şey söylemedim’ desin. ‘O muayenehaneye gitmedim’ desin” ifadelerini kullanmıştı.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kılıçdaroğlu’nun Gülen’le kontağını sağladığı iddia edilen FETÖ firarisi Mustafa Yeşil ile yaptığı ve Özzeybek’in de notlarında yer aldığı öne sürülen görüşmelere bugünkü yazısında yer verdi.

“SERTER’İ BAŞKAN YAPIN”

5 bölüm şeklinde yayınlanan notların dördüncü kısmında CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in de ismi geçiyor. 

Söz konusu bölümde şu ifadelere yer verildi:

“Konu CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter. "2014 yerel seçimler öncesi. F.Gülen işadamı yapılanması olan İzmir dernek yöneticilerinden iki kişi geldi, çok önemli olduğunu söylediler. CHP ile ilişkilerin gelişmesi için çok önemli olduğunu söylediler. (Bedri Serter'in) Karabağlar ilçesine başkan adayı olmasını istediler. Mustafa Yeşil de Bedri Serter'in olması için rica etti. Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi ve tamam dedi. Fakat yapılmadı. Cemaat bu duruma çok tepki gösterdi. Mustafa Yeşil bir ricamız oldu yapılmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi. Kılıçdaroğlu, 'Ben ismi iletmiştim, bir yanlışlık olduğunu, bunu telafi edeceğini' söyledi. Sonrasında İzmir İl Başkanı oldu 2015-2016. Daha sonra da 27. Dönem İzmir 2. Bölge milletvekili oldu."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.