Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FEDAŞ, Tunceli Belediyesi’nin elektriğini kesti

FEDAŞ, Tunceli Belediyesi’nin elektriğini kesti

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ), faturalarını ödemediği gerekçesiyle Tunceli Belediyesi’nin elektriğini kesti. Kesilen elektrik nedeniyle kurumda hizmet verilemezken Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "‘Ödemiyorlar’ diyorlar ama aslında gücümüz oranında ödüyoruz. Olmayan bir şeyi nasıl ödeyebiliriz ki? ‘Hiç ödemediler’ deniyor, 2022 yılı içerisinde ödemelerimiz 4 milyon 600 bin lira" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 11:21

Tunceli’de elektrik dağıtım hizmeti veren (FEDAŞ), yaklaşık 3 yıldır ödenmeyen ve toplam tutarı 14 milyon TL’yi bulduğu belirtilen faturalar nedeniyle dün Tunceli Belediyesi’nin elektriğini kesti. Belediye hizmet binasında verilen hizmetler, elektrik kesildiği için durma noktasına geldi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, birim müdürleriyle belediyede bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Maçoğlu, belediyenin güncel elektrik borcunun 13 milyon 757 bin TL olduğunu söyledi. Maçoğlu, "Belediyemizin faiz, şirket ve bütün binalar olmak üzere toplam 13 milyon 757 bin 893 lira 18 kuruş borcu bulunuyor. ‘Ödemiyorlar’ diyorlar ama aslında gücümüz oranında ödüyoruz. Olmayan bir şeyi nasıl ödeyebiliriz ki? ‘Hiç ödemediler’ deniyor, 2022 yılı içerisinde ödemelerimiz 4 milyon 600 bin lira" dedi.

"BELEDİYEYİ HİZMET EDEMEZ DURUMA GETİRİYORLAR"

Belediye bünyesindeki bütün bilgisayar ve iletişim sistemlerinin ana hizmet binasında bulunduğunu söyleyen Maçoğlu, "Bu sistemleri çökertip belediyeyi hizmet edemez duruma getiriyorlar. Bu, kamuya zarar vermek anlamına geliyor. Belediye gibi bir kamu kurumunun elektriğini kesmek, halkı cezalandırmaktır. Ödediğimiz faturalarla ilgili sayaçlarımızı açmıyorlar. Bu, hizmet etmemizi engelleyen bir anlayışın sonucudur" diye konuştu.

Asfalt Plent Merkezi ile Park ve Bahçelerin faturalarının ödendiğini belirten Maçoğlu, "Asfalt Plent’in sayacı neden açılmıyor? Park ve Bahçelerin sayaçları neden açılmıyor? 2 milyon TL ödeyebilecek bir kapasitemiz yok. Merkezi hükümet belediyelerin hizmet alanlarını geliştirmek için çaba göstermeli, ancak o da yapılmıyor. Bu tür bir durumun yaşanması bizi üzmüştür. Bu kış ayında insanları soğuğa mahkum etmek, insanları cezalandırmaktır" dedi.

ATATÜRK MAHALLESİNDE SU KESİNTİSİ

Aynı saatlerde Tunceli’nin en fazla nüfusuna sahip Atatürk Mahallesi’nde su kesintisi yaşandı. FEDAŞ Tunceli İl Müdürlüğü’nün de bulunduğu mahallenin suyunun arıza nedeniyle kesildiği açıklandı. Belediyedeki kesintinin ardından FEDAŞ binası önünde çok sayıda polisin beklemesi dikkat çekti. Bu konuya da değinen Maçoğlu, "Benim de evimin olduğu Atatürk Mahallesi'nde arıza nedeniyle bir su kesintisi yaşanıyor. Benim de evimde şu an sular kesik. Bu durumun söz konusu kurumla bir ilgisi yok. Arkadaşlarımız mesaj attı. 1-2 saat içerisinde arıza giderilecektir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.