Dolar 32,4417
%0.01
Euro 34,8475
%0.31
Altın 2.435,860
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evrensel İnsan Hakları Derneği: Karar hukuki değil siyasidir

Evrensel İnsan Hakları Derneği: Karar hukuki değil siyasidir

Evrensel İnsan Hakları Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili “Milletin iradesini yok sayan iktidarlar kaybetmeye mahkumdur. Hukuksuzluk ve adaletin yok sayıldığı günlerin arkasından milletimiz seçimlerde gerekli cevabı her zaman vermiştir, yine verecektir. Bu karar hukuki değil tamamen siyasi ve baskı temelli karardır” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2022 - 16:30

Evrensel İnsan Hakları Derneği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle siyasi yasak getirilmeye çalışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar ile adalet mekanizmasının bir kez daha zedelendiğini gördük. Milletin iradesini yok sayan iktidarlar kaybetmeye mahkumdur. Hukuksuzluk ve adaletin yok sayıldığı günlerin arkasından milletimiz seçimlerde gerekli cevabı her zaman vermiştir, yine verecektir.”

“AKP İKTİDARININ VE TEK ADAM REJİMİNİN ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE NELER YAPACAĞI AÇISINDAN ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Bu karar hukuki değil tamamen siyasi ve baskı temelli karardır. Bu karar, hukuk devleti olması yönünde engel teşkil etmiş olmasının yanında ülkemizin geldiği nokta açısından düşündürücü ve kaygı vericidir. AKP iktidarının ve tek adam rejiminin önümüzdeki süreçte neler yapacağı açısından örnek teşkil etmektedir. Evrensel İnsan Hakları Derneği olarak antidemokratik anlayışa ve tek adam rejimine karşı mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in 100. yılında yapılacak seçimler, ülkemiz için demokrasi, eşitsizlik, özgürlükçü herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edeceği bir seçim olacaktır. Umudumuzu yitirmedik, adaletin yerini bulacağına ve vicdanların gerekli cevabı vereceğine inanıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.