Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evde doğal tütsü nasıl yapılır ?

Evde doğal tütsü nasıl yapılır ?

Ev ortamında sağlıklı bir rutin geliştirmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artış gösterir. Özellikle tütsü ritüeline merak salanların pek çoğu ev ortamında uygulama yapmayı tercih eder. Birçok malzemeyi evinize getirerek kendi tütsünüzü yapabilir ve hoş kokulara ev sahipliği yapabilirsiniz.

  • Ege Postası
  • 17.02.2021 - 11:16

Çubuk tütsü başta olmak üzere birden farklı tütsü çeşidini ev ortamında hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tütsü malzemelerini kendiniz temin edebilir ya da satın alarak işlem yapabilirsiniz. Tüm işlemler için lazım olacak malzemelerin başında çubuk tütsülük yer alır, bunu unutmamanızda fayda var.

Birçok insan tütsüye yeni başladığında nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyebilir. Başlangıç için  lavanta, biberiye, paçuli, adaçayı gibi hafif ve hoş kokuları tercih edebilirsiniz. El yapımı tütsüler sayesinde hoş kokulu ve rahat anlara şahit olabilirsiniz. Bazıları tütsü yapmadan önce tüm malzemeleri yerinde görmek isteyebilir. Bu nedenle tütsüde kullanacağınız tüm bitkileri kendiniz toplayabilirsiniz.

Tütsü hazırlamak için tüm adımları eksiksiz bir şekilde uygulamanızda fayda var. Evde tütsü hazırlayarak farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için işte tütsü tarifi;

Toplayacağınız bitkilere karar verdikten sonra 15-20 cm lik dallar hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz bitkiye bağlı olarak hazırlayacağınız tek bir tütsü için 5 ila 10 dal yeterli olacaktır.

Hazırladığınız dalları demetler halinde aynı yönde yatırarak işleme devam edin. Tek bitki çeşidi ile demetler hazırlamak yeterli olacaktır. Ancak isterseniz farklı bitki çeşitlerini bir araya getirebilirsiniz. Böylece karışık demetler elde edebilirsiniz. Bağladığınız bitkiler kurumaya bağlı olarak daha  küçük bir hal alacaktır. Bu noktada demeti ince tutmanızda fayda var. Kalın olursa iç kısmı geç kuruyabilir.

Herhangi bir doğal ip kullanarak demetinizi parçalar haline getirin. Daha sonra tütsünün dip kısmını sıkıca sarın ve sicimin uzun ucunu serbest bırakarak düğüm atmaya çalışın.

Demeti bağladığınız ipin uç kısmındaki gerginliği iyi ayarlayın. Daha sonra demetin etrafını çapraz çekilde sarabilirsiniz. Tütsünüz kalın ise bu sarma işlemini birden fazla kez uygulayabilirsiniz. Hazırladığınız tütsü genelde 4-7 gün arasında tamamlanır. Kuruluğunu test ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tütsü ve tütsü malzemeleri ile ilgili merak ettiğiniz her şeye https://arjens.com/ adresinde ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.