Eski Başkan Koştu'dan 'silahlı tehdit' iddialarına ilk yanıt: Aileme yönelik hakaretlere verilen tepki art niyetle çarpıtıldı!
Bergama eski Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediye personeli Şerif Topal ile arasında yaşanan tartışmaya dair sessizliğini bozdu. Kamuoyuna yazılı açıklama yaparak kendisine yönelik yapılan suçlamaları reddeden Koştu, "Bahsi geçen olay, aile huzuruma ve yanımda bulunan küçük yaştaki evladıma yönelik ağır hakaretlere karşı verilen insani bir tepkinin art niyetle çarpıtılmasından ibarettir. Unutulmamalıdır ki; bizler aile, onur, şeref ve namus gibi kavramları kutsal sayan ve bu değerlere ömrü boyunca saygı duyan insanlarız. Bu kutsallardan mahrum olan odakların, uzun zamandır şahsımıza yönelik yürüttüğü kirli kampanyalar ve asılsız yaklaşımlar zaten herkesin malumudur" ifadelerini kullandı.
- Ege Postası
- 05.05.2026 - 21:11
- Güncelleme: 05.05.2026 - 21:39
EGEPOSTASI- İzmir'de Bergama eski Belediye Başkanı Hakan Koştu ile Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan Şerif Topal arasında, Koştu’nun başkanlık dönemindeki işten çıkarma ve dava sürecine dayanan husumet nedeniyle çıkan tartışma, geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.
Topal'ın iddiasına göre, 1 Mayıs günü eşi Rezzan Topal ile birlikte Kültür Merkezi otoparkında yürüdüğü sırada, karşı yönden gelen araçta bulunan Hakan Koştu, aracını hızla durdurdu ve araçtan inerek kendisinin önünü kesti. Topal, ifadesinde, Koştu’nun aracın arka kapısını açarak buradan aldığı silahı kendisine doğrulttuğunu ve “Seni vuracağım, şimdi sana göstereceğim” sözleriyle tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia etti.
KOŞTU'DAN İLK AÇIKLAMA
Olayın yargıya taşınıp Savcılığın Koştu'nun silahına el koymasının ardından, eski Başkan Hakan Koştu sessizliğini bozdu. Koştu, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak suçlamaları reddetti.
Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Koitu, "Şahsıma yönelik ortaya atılan tüm iddialar ve kamuoyuna yansıtılan hususların tamamı gerçek dışıdır, hiçbir somut dayanağı bulunmamaktadır" dedi.
"AİLEME YÖNELİK HAKARETLERE KARŞI VERİLEN İNSANİ TEPKİ ÇARPITILDI"
Açıklamasının devamında olayın, ailesine ve küçük yaştaki çocuğuna yönelik hakaretlere karşı verilen insani bir tepkinin çarpıtılması olduğunu savunan Koştu, “Bizler aile, onur, şeref ve namus gibi kavramları kutsal sayan insanlarız” ifadelerini kullandı.
Söz konusu süreçle ilgili hukuki girişimlerde bulunacağının altını çizen Koştu, açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi:
"KAMUOYU AÇIKLAMASI
"Son günlerde şahsımı hedef alan ve kamuoyunu meşgul eden asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yapma zarureti doğmuştur.
Öncelikle açıkça ifade etmek isterim ki; şahsıma yönelik ortaya atılan tüm iddialar ve kamuoyuna yansıtılan hususların tamamı gerçek dışıdır, hiçbir somut dayanağı bulunmamaktadır. Yıllarını Bergama’ya hizmete adamış biri olarak, ismimin bu tür mesnetsiz ithamlarla yan yana getirilmesi hem şahsım hem de ailem adına derin bir üzüntüye neden olmuştur.
Bahsi geçen olay, aile huzuruma ve yanımda bulunan küçük yaştaki evladıma yönelik ağır hakaretlere karşı verilen insani bir tepkinin art niyetle çarpıtılmasından ibarettir. Unutulmamalıdır ki; bizler aile, onur, şeref ve namus gibi kavramları kutsal sayan ve bu değerlere ömrü boyunca saygı duyan insanlarız. Bu kutsallardan mahrum olan odakların, uzun zamandır şahsımıza yönelik yürüttüğü kirli kampanyalar ve asılsız yaklaşımlar zaten herkesin malumudur.
Herkes bilmelidir ki; bizler de duyguları olan insanlarız. Ancak bu durum hiçbir zaman hukukun dışına çıkan bir davranışa dönüşmemiştir, dönüşmeyecektir. Bugüne kadar hiçbir zaman kişisel husumetlerin tarafı olmadım. Siyaseti ayrıştırmak için değil, hizmet etmek için yaptım. Bergama halkının sağduyusuna güvenim tamdır; kimin samimiyetle bu şehre hizmet ettiğini, kimin ise iftira ve polemikle gündem oluşturmaya çalıştığını en iyi yine halkımız bilir.
Bizim odağımız nettir: Bu güzel şehre değer katmak, birlik ve huzuru büyütmek. Geçici tartışmalar değil, kalıcı hizmetler bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyunu gereksiz yere meşgul eden bu asılsız iddialardan dolayı duyduğum üzüntüyü ifade eder, şahsıma ve aileme yönelik bu itibar zedeleyici girişimlere karşı gerekli sürecin hem hukuk önünde hem de toplum vicdanında karşılık bulacağına inancımı saygıyla paylaşırım.
Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum"

Yorum Yazın