Dolar 32,7813
%0.04
Euro 35,0982
%0.02
Altın 2.450,610
%-0.3
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eşinin gözünden Tunç Soyer

Eşinin gözünden Tunç Soyer

İzmir’in  CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, eşinin bilinmeyen yönlerini, nasıl bir kampanya yürüteceklerini ve nasıl bir başkan eşi olduğunu gazetemize anlattı. Bilinmeyenlerini, kampanya stratejisini Egepostası'na anlattı

  • Ege Postası
  • 06.02.2019 - 12:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Sıra dışı bir başkan eşi profili çizen Neptün Soyer,  başkan eşi olmaktan öteye giden, Seferihisar’da kadınların üretime katılmasına dair hayata geçirdiği köy kooperatifi başta olmak üzere birçok başarılı projede imzası bulunan, doğal, içten, samimi yanlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer sahaya inmeden sahada olan, sivil toplum kuruluşları ve halkla bir araya gelmeye başlayan Neptün Soyer, eşi ile ilgili bilinmeyenleri, Tunç Soyer’in nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğunu, neler yapacaklarını toplantı sonrasında Egepostası ile paylaştı.

KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRİLECEK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ..

Neptün Soyer, Seferihisar’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan, EXPO Genel Sekreterliği görevini de yürütmüş olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eşi Tunç Soyer’in ortak akılla hareket etmeyi seven, İzmir’i ve sorunlarını iyi bilen bir isim olduğunu söyledi.

TUNÇ HİÇBİR ZAMAN İZMİR’DEN UZAK SİYASET YAPMADI

Kısa sürede hayata geçirmek istedikleri çok sayıda proje olduğunu belirten Neptün Soyer, “Hep beraber çok daha güzel bir İzmir için çalışacağız. ‘İzmir kızımızın askerden sevgilisi Tunç Soyer geldi’ diye tweet atmış bazı İzmirli hemşehrilerimiz.  Teveccühlere layık olmak istiyoruz. Tunç hiçbir zaman İzmir’den uzak bir siyaset ve belediyecilik yapmadı.  Tunç için de benim için de Seferihisar’da 10 yıl çok keyifli geçti. Doğayla ilgili çok şey yaptık. Kırsal ile kenti buluşturmak da onun için önemli. Kısa sürede hayata geçirilecek o kadar çok şey var ki”  diye konuştu.

SALONLARDA DEĞİL ALANDA OLACAK

İzmir’in first lady adayı Neptün Soyer, Tunç Soyer’in seçim kampanyasını sokaklarda yürüyerek yapacağını anlatarak, bisiklete binmeyi ve yürümeyi çok seven eşine elektrikli bir bisiklet de hazırlandığını dile getirerek, salon kampanyası yürütmeyeceklerini belirtti.

ARKADAŞLAR TUNÇ’A ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ DE HAZIRLAMIŞ

Neptün Soyer, “Şunun kararını aldı Tunç; bu yürünmesi gereken bir yol.. Yürüyerek propaganda yapacak. Vapurla Karşıyaka’ya gidecek, oradan Sasalı’ya gidip anlatacak. Yürümeyi de çok sever. Tunç salonlardan ziyade alanda kampanyayı yürütecek dedi.

ORTAK AKLA İNANAN VE ÖYLE YÖNETEN BİR İNSAN

Tunç Soyer’in İzmir’i STK’lar, meslek odaları, üniversiteler, dernekler gibi tüm kurum ve kuruluşlarla İzmirli ile birlikte ortak akla dayalı yönetmek istediğini kaydeden Neptün Soyer, Seferihisar’da da böyle çalıştıklarını dile getirerek, Tunç Soyer’in en sevdiği yönünün uzlaşmacı,  demokrat kimliği olduğunu söyledi.

AYNI ŞEYİ İZMİR’DE DE YAPACAKTIR

Neptün Soyer, “Tunç’un Seferihisar’daki başkanlığını bildiğim için burada da aynı şeyi devam ettireceğine inanıyorum. Tunç ortak akla inanan bir insan ve bunu gerçekten de uygulayabilen bir insan. Aynı şeyi İzmir’de de yapacaktır. Çünkü o ortak akılla beraber, uzlaşmacı demokrasi de beraberinde geliyor. Onun bu özelliğini seviyorum” ifadelerini kullandı.

TUNÇ, İZMİR’İ ÇOK İYİ ÇALIŞTI, İZMİR’İ ÇOK İYİ BİLİYOR

Tunç Soyer’in İzmir’i uyuyan bir prensese, istiridye içindeki nadide bir inciye benzettiğini anlatan Neptün Soyer, eşinin masa başında karar veren bir başkanlık yapmayacağını vurgulayarak, “Tunç İzmir’e  ‘uyuyan prenses’ diyor. ‘İzmir bir istiridyenin içindeki inci tanesi gibi, uyandırmak, ortaya çıkarmak  gerekiyor’ diyor. Tunç, İzmir’i 2015 EXPO’sundan beri çok iyi çalıştı. Çok iyi biliyor İzmir’i. Bir de Tunç İzmir’de ilkokul, ortaokul, liseyi okudu. Ticaret odasında  çalıştı. Rahmetli Ahmet Piriştina ile kısa bir dönem de olsa çalıştı. Tunç’un çok binaların içinde, masa başında karar verecek bir başkanlık yapmayacak.

TUNÇ, İZMİR’DE TÜM KESİMLERİ BİRLEŞTİRİCİ BİR ROL OYNAYACAK

Neptün Soyer,  Soyer’in uzlaşmacı, demokrat kimliğiyle İzmir’de birleştirici bir rol oynayacağına inandığını aktararak, şunları anlattı:

“Tunç’un bir ekibi var. Basın-medya-sosyal medya proje ekibi. Aynı zamanda on yıl boyunca odalarla, stk’larla da çok ciddi mesaisi var. Son derece mütevazidir. Seferihisar’da hiçbir yere bir fotoğrafını koymadı.Tweeter, facebook ve instagramı aktif kullanıyor. Tunç uzlaşmacı, ortak akla inanan, demokrat bir kişilik. Ne yazık ki ülkede olan kutuplaşma İzmir’de de var. Tunç, Seferihisar’daki başkanlığı boyunca da mecliste AKP ve MHP’nin seçmenlerine de ulaşmaya çalıştı. Her ay o partilerin ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Herkese dokunmak onun çalışma prensibi. Tunç’un İzmir’de tüm kesimleri birleştirici bir rol oynayacağına inanıyorum.”

TUNÇ İLK BAŞTA ÇOK ÜZÜLDÜ ANCAK …

Eşi Tunç Soyer’e babası üzerinden yapılan eleştirilerle ilgili yaşadıkları süreci de sordum Yazılanları okuyorsunuz, ‘Bu ben miyim diyorsunuz! Uykusu hiç kaçmadı m? Babasıyla ilgili üzerine çok gelindi, ilk etapta uykusu çok kaçtı evet. Üzüldü. Onun dışında Tunç’un uykusu kaçmadı Tunç’u böyle vurmaya çalışıyorlar. Oysa kimse bir darbeye yandaş olamaz. Siyasetin başka yüzleri de var. Siyaset başkasının üzerinden yapılmaz. Siyaseti kendi üzerinizden kendinizi anlatarak yapmanız lazım. Doğru bulmuyorum. Hiç kimse eli silahlı bir siyaseti kabul edemez, darbeye destek vermez, vermemeli, asla darbeye destek vermeyiz, vermedik de. Seçmeni etkileyemeyecek bu saldırılar. Etkilemiyor, sahadayım biliyorum. Tunç karşı tarafa hiçbir zaman bir şey söylememiştir. Kendinin ne olduğunu ve neler yapacağını anlatır ve kazanır” değerlendirmesini yaptı.

BENİM DERDİM YÜRÜMEYEN İŞLERLE

Başkan eşi olarak değil bir vatandaş olarak, bir kadın olarak eşinin yaptıklarını kendisinin de dikkatle izlediğini ve yeri geldiğinde onu eleştirdiğini dile getiren Neptün Soyer, “Yaptıkları işlerde onu eleştiririm. Vatandaş gözüyle bakarım. Buraya gelirken, yürürken başınıza ne geliyorsa ilk aklınıza gelen belediye ve belediye başkanı olur. Ben bunlara hep eleştirel bakarım ki, Tunç daha doğruyu yapsın. Bazen öyle der, ‘Hiç mi iyi birşey yapmıyorum Neptün'’ Yapıyorsun ama benim derdim yürümeyenlerle” diye konuştu.

TUNÇ SAKİNDİR ANCAK ADIYLA MÜSEMMADIR, TUNÇ GİBİDİR SAĞLAMDIR

Eşi Tunç Soyer’in çok okuduğunu, çok dinlediğini, çok araştırdığını anlatan Neptün Soyer,  eşinin yanında olacağını ve asla geri durmayacağını söyleyerek,

“Tunç çok sakindir. Adı gibidir, ismiyle müsemmadır, Tunç gibidir. Sağlamdır. Sahiden Tunç, çok okuyor, çok dinliyor, çok araştırıyor, çok geziyor, çok görüyor. O huylarını ben de çok beğeniyorum. Ama ben onun kadar çok gerçekleştiremiyorum” dedi.

ÖNCE VATANDAŞI DİNLEMEK, AMA’LARINI MERAK ETMEK LAZIM

Neptün Soyer, nasıl bir başkan eşi olacağını da anlatarak, önceliğinin eşi gibi İzmirlileri dinlemek ve sorunlara hızlı çözüm getirmek olduğunu dile getirerek,

“Beraber yürüyeceğiz bu yolu. Tüm stk’lar ve kurumlarla İzmirli ile hareket edeceğiz. Geri durmak, bu şehre, hele İzmir gibi bir şehre asla yakışmaz. Hiçbir şey söylemeye gerek yok. Önce vatandaşı dinlemek lazım, not almak ve soruna derhal müdahale etmek lazım.  Yani önce dinlemek dinlemek lazım” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLER BİRARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIYOR

Neptün Soyer, İzmirlilerin bütün farklı kimliklerle bir arada yaşama kültürüne sahip çıktığını vurgulayarak, bu anlayışı devam ettirip geliştirecekleri sözünü verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.