Dolar 32,2092
%-0.2
Euro 35,0719
%-0.04
Altın 2.504,000
%1.53
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eroğlu: İzmir'de turizmi 12 aya yayacak projelerimiz hazır!

Eroğlu: İzmir'de turizmi 12 aya yayacak projelerimiz hazır!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TUMSİAD İzmir Şubesi’nin Hilton Otel’de düzenlediği 5. Ticaret Geliştirme Platformu’nda İzmirli işadamlarıyla bir araya geldi. Eroğlu: İzmir'de turizmi 12 aya yayacak

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 13:23
Prof. Dr. Veysel Eroğlu toplantıda yaptığı konuşmada TUMSİAD’ın güzel işlere imza attığını ifade ederek “TUMSİAD’ın bu başarılarının devamını diliyorum. Bende bir esnaf çocuğu olarak ticaretin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Ekonominin temeli ticarete dayanıyor ve 3 ayaktan oluşuyor. Bu ayaklar üretim, istihdam ve ihracattan oluşuyor. Sizler ve bizler bu ayakları en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

“Türkiye Son 13 Yılda Önemli Gelişmeler Kaydetti”

Türkiye’nin son 13 yılda önemli gelişmeler kaydettiğinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ekonomi nereden nereye geldi. IMF’ye olan borçlar sıfırlandı. Hatta borç verecek duruma geldik. Esnafın borçlanma faizi yüzde 48’di şimdi gelinen nokta ortada. Geçmişte toplana vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Bunları unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.

“İhracatı 500 Milyar Dolara Çıkaracağız”

Hedeflerinin büyük olduğunu ve Türkiye’yi 2023’te Dünyada en büyük 10 ekonomi arasına sokmakta kararlı olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Millete hizmet etmek bir ibadettir. İhracatı 500 milyar dolara çıkaracağız ve bunu sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye’nin önünü açacağız” dedi.

“Bu Milletin Ferasetine Güveniyorum”

İzmir’in Türkiye’nin ve Ege’nin önemli bir şehri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ”Bende İzmir’den milletvekili adayı olduğum için gurur yaşıyorum. Elimden gelen bütün gayreti gösteriyorum. Ekonomide istikrar için siyasette de istikrarı sağlamalıyız. Türkiye’deki istikrarı bozmak için çalışıyorlar. Ben milletimizin ferasetine güveniyorum. 7 Haziran’da bu oyunu bozacaktır” ifadelerini kullandı.

İzmir’e Bakanlık Olarak 3 Milyar Liradan Fazla Yatırım Yaptık”

İzmir’i geliştirmek gerektiğini ve İzmir’de ki potansiyelin büyük olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İzmir’e hükümetimiz bugüne kadar 30 milyar liralık yatırım yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ise 3 milyar liradan fazla yatırım yaptık. Yatırımlarımızla arazileri suyla buluşturduk ve çiftçilerimizin yüzünü güldürdük. 2019 kadar ise 45 baraj ve göleti halkımızın hizmetine sunarak İzmir’de sulanmadık arazi bırakmayacağız” dedi.

 “İzmir’de Turizmi 12 Aya Yaymamız Lazım”

İzmir’in dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir üs haline gelmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu hedef için burada organik tarımı geliştirmeliyiz. Ürünler organik olunca fiyatları da 5-6 kat artıyor. Diğer yandan İzmir’de bitki çeşitliliği fazla. Dünya şu an bitkisel ilaçlara yöneliyor ve bu alanda 107 milyar dolarlık bir pasta var. Bu pastadan İzmir’de payını almalı. Girişimcilerimize bu konuda gerekli desteği sağlayabiliriz. Ayrıca İzmir bir turizm kenti fakat sadece deniz turizmi var. Bu yeterli değil. Bunu 12 aya yaymamız lazım. Bunun için projelerimiz hazır. Tabiat, yayla, termal, sağlık turizmini geliştireceğiz” dedi.

İzmir’de yapmayı düşündüklerini yalnızca kendilerinin kararlaştırmayacağını söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Akıl akıldan üstündür bunlara hep birlikte karar vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu buradaki programının ardından Alsancak iskelesinden vapura binerek Karşıyaka’ya oradan da Konak’a geçti. Prof. Dr. Eroğlu vapurda vatandaşlara gül dağıtarak onlarla sohbet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.