Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ermenistan saldırısında 50 Azerbaycan askeri şehit düştü

Ermenistan saldırısında 50 Azerbaycan askeri şehit düştü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan saldırısı sonucu 50 askerin şehit düştüğünü açıkladı. Taziye mesajı yayınlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye her zaman Can Azerbaycan’ın yanında olacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 22:55

Ermenistan’ın sınır hattında bugün yaptığı saldırıda Azerbaycan’ın 50 askerinin şehit düştüğü bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "13 Eylül'de Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Kelbecer, Laçın, Taşkasan ve Zengilan bölgelerine yönelik büyük çaplı provokasyonlarını önleyen Silahlı Kuvvetlere mensup 50 asker şehit oldu. Allah şehitlerimize rahmet eylesin" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu taziye mesajını yayınladı:

“Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda hayatlarını kaybeden Azerbaycan ordusunun kahraman şehitlerine rahmet, yakınlarına sabır ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Türkiye her zaman Can Azerbaycan’ın yanında olacaktır.”

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, AZERBAYCAN MİLLİ MECLİSİ BAŞKANI SAHİBA GAFAROVA'YI ARAYARAK TAZİYELERİNİ İLETTİ

TBMM Başkanı Şentop, Ermenistan saldırısı üzerine 50 Azerbaycan askerinin şehit düşmesi üzerine, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova'yı arayarak taziyelerini iletti. Şentop, yaptığı telefon konuşmasını Twitter hesabından şöyle duyurdu:

“Azerbaycan Milli Meclis Başkanı kıymetli dostum Sayın Sahiba Gafarova'yı arayarak, şehit düşen kahraman Azerbaycan askerleri için duyduğumuz üzüntüyü ilettim. Görüşmemizde, can kardeşlerimize desteğimizi bütün imkanlarımızla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ettim.”

"Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan ordusunun kahraman askerlerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, Azerbaycan’ın acısını yürekten paylaşıyoruz. Türkiye, 'tek millet, iki devlet' düsturu içinde haklı davasında Azerbaycan'ın yanındadır.”

KILIÇDAROĞLU: AZERBAYCAN’DAN GELEN ŞEHİT HABERLERİ YÜREĞİMİZİ DAĞLADI... ACINIZ, ACIMIZDIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ermenistan saldırısı sonucu şehit edilen 50 Azerbaycan  askeri için taziye mesajı yayınladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Azerbaycan’dan gelen şehit haberleri yüreğimizi dağladı… Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın acısını paylaşıyor; Azerbaycan halkına başsağlığı ve sabır diliyorum. Acınız, acımızdır.”

AKŞENER: “ERMENİSTAN’IN CAN AZERBAYCAN’IMIZA YÖNELİK SALDIRILARINDA YİTİRDİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZE RAHMET, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ermenistan saldırısı sonucu şehit edilen Azeri askerler için taziye mesajı yayınladı. Akşener’in mesajı şöyle:

“Ermenistan’ın Can Azerbaycan’ımıza yönelik saldırılarında yitirdiğimiz kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. Başımız sağ olsun...”

BABACAN: GELEN ŞEHİT HABERLERİNİ BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Ermenistan saldırısı sonucu şehit edilen 50 Azerbaycan askeri için taziye mesajı yayınladı. Ali Babacan’ın mesajı şöyle:

“Azerbaycan’dan gelen şehit haberlerini büyük üzüntüyle öğrendim. Bu derin acıyı paylaşıyor, Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı ateşkes ve barış çabalarına aktif katkıda bulunmalıdır.”

DAVUTOĞLU:ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Ermenistan saldırısı sonucu şehit edilen 50 Azerbaycan askeri için taziye mesajı yayınladı. Ahmet Davutoğlu’nun mesajı şöyle:

“Ermenistan-Azerbaycan sınırında meydana gelen çatışmalarda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad mekânları cennet olsun.”

UYSAL: AZERBAYCAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

DP Genel Başkanı Uysal, Ermenistan saldırısı sonucu şehit edilen 50 Azerbaycan askeri için taziye mesajı yayınladı. Gültekin Uysal’ın mesajı şöyle:

“Can Azerbaycan'ın da bizim de canımız yandı! Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin provokasyonu sonucu çıkan çatışmada 50 Azerbaycan askeri şehadete erdi. Her birine Allah'tan rahmet, Azerbaycan halkına ve şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.