Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan partisinin MYK’sını belirledi! İşte A takımı

Erdoğan partisinin MYK’sını belirledi! İşte A takımı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) belirledi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2021 - 18:43

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde geçerli 1428 oyun tamamını alarak partisinin genel başkanlığına 7'nci kez seçildi.

Kongre sonrası seçilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ile toplantı yapan Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini de belirledi. 

Ömer Çelik, yeniden Parti Sözcüsü seçildi.

Erdoğan'ın A Takımı'nda İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş  Genel Başkanvekili olurken, önceki dönemde Ar-Ge Başkanı olan İzmir Milletvekili Hamza Dağ  yeni dönemde Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görevlendirildi. 

TBMM GRUP BAŞKANVEKİLLERİ

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine devam etmesi, Tanıtım ve Medya eski Başkanı Mahir Ünal ile Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapması kararlaştırıldı.

İŞTE ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDAKİ MYK

Yeniden AK Parti Sözcülüğü görevine getirilen Ömer Çelik, "Önümüzdeki dönemde 2023-2024 seçimleriyle ilgili olarak bu MKYK'mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK'mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek" dedi.  

Çelik, "Naci Bostancı Grup Başkanı olarak görevine devam ediyor. Mahir Ünal, TBMM'de Grup Başkanvekili oldu, diğer Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş oldu. Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan Grup Başkanvekilimiz" açıklamasında da bulundu. 

KABİNE REVİZYONU OLACAK MI?

MYK üyelerini açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik, 'kabine değişikliği olacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Çelik, ''Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Benim var ya da yok demem söz konusu değil. Ne zaman yapılacağı Cumhurbaşkanı'nın takdirindedir. Listelerin de çoğu zaman uydurmadır. Ankara siaysetinin bir cilvesidir'' ifadelerii kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.