Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'ın müjdesi bayat çıktı

Erdoğan'ın müjdesi bayat çıktı

Başbakan Erdoğan, AKP grubunda Atatürk'ün eserini kendi eseri gibi halka tanıttı.

  • Ege Postası
  • 14.02.2013 - 11:06

ANKARA- Erdoğan, AKP grubunda şehit ailesi, gazi ve yakınlarına 'ücretsiz seyahat' hakkı tanındığını açıkladı. ''Biz verdik'' diye övündü. Ancak bu, ilk kez 1932'de Atatürk'ün emriyle uygulandı. Sözcü gazetesinin haberine göre Hükümet, açılıma tepkiyi azaltmak için ''açılım rüşveti'' olarak nitelendiren şehit yakınları, gazilere yönelik müjdeli haberler vermeye başladı. Ancak, bu ''müjdelerin'' yeni hiçbir tarafı olmadığı gibi AKP Hükümeti'nden yıllar önce de uygulandığı ortaya çıktı.

Sözcü'nün yaptığı araştırmaya ve gazilerin anlatımlarına göre Başbakan'ın müjdelerinin 1983'ten ve 1994'ten bu yana zaten uygulandığı belirlendi. 1983 yılından bu yana gaziler, şehitlerin anne, baba ve eşi toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanıyordu.

Tek yenilik çocuklar oldu

1991'de Terörle Mücadele Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından yapılan düzenlemelerle birlikte harp ve vazife malulleri de 1994'ten itibaren toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılmaya başladı. Yeni düzenlemede tek yenilik çocukların kapsama alınması oldu.

Başbakan Erdoğan'ın şehit yakınları, gazi ve malulleriyle ilgili yaklaşımlarını yakından izleyen CHP'li Umut Oran, 4 Ocak 2012'de TBMM'ye bir yasa teklifi sunarak ''60 yaş üzerindeki vatandaşlar her yıl para ödeyerek yaşlı kartı almasın, nüfus cüzdanını göstermesi yeterli olsun'' önerisinde de bulundu. Bu teklif AKP oylarıyla reddedildi, bu kez AKP yaş sınırını 65'e çıkartarak düzenlemeyi ''müjde'' olarak açıkladı. Bu duruma tepki gösteren Umut Oran, Sözcü'ye şunları söyledi:

Oran: Başbakan samimi olsun

''Samimi ol Başbakan, yaşlılarımızın, gazilerimizin, şehit yakınlarımızın duygularını istismar etmeyin. Onları, sanki yeni bir şey veriyormuşsunuz gibi umutlandırmayın. İlle de bir şey yapacaksan şehit yakınının, gazinin uçaktan da indirimli yararlanmasını sağla.''

''Başbakan yokken bunlar vardı''

15 yıl önce Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Koray Gürbüz, ''Başbakan'ın açıklamalarını duyunca inanamadım. Çünkü kamuoyunu yanıltıyor'' dedi.

''Atamaları da AKP kaldırmıştı''

Başbakan Erdoğan ''Engellilerin de öğretmen olabileceğini'' açıkladı. Ancak, engellilerin öğretmen olması uygulamasını da yine AKP döneminde kaldırılmıştı.(Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.