Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde terörle mücadele mesajı

Erdoğan'dan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde terörle mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi’nde, “Türkiye, 10 binlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban vermiş, terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülkedir. 40 yılı bulan bölücü terörle mücadelemizde çoğu zaman yalnız bırakılsak da PKK, PYD, YPG, FETÖ, DEAŞ dahil terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2022 - 15:46

Şanghay İşbirliği Örgütü’nün 22. Devlet Başkanları Zirvesi, Özbekistan’ın Semerkant kentinde bugün başladı. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde katıldığı zirvede bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Teşkilata üyeliğe yeni kabul edilen komşumuz İran'ı tebrik ediyorum. Türkiye, en batıdaki Asyalı, en doğudaki Avrupalı olarak müstesna bir konuma sahiptir.

Son 10 yıldır sahip olduğumuz diyalog ortağı statümüz sayesinde burası, Asya'ya açılan pencerelerimizden biri haline gelmiştir.

Tüm insanlığın aynı gemide olduğunu bir kez daha hatırlatan bu küresel salgın sürecinde maalesef uluslararası kuruluşlar ve gelişmiş ülkeler iyi bir imtihan veremediler. Hatta kimi ülkeler, tıbbi malzeme temininde çatışma noktasına kadar geldiler. Biz ise Türkiye olarak, koronavirüs ile mücadele kapsamında 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Kendi imkanlarımızla geliştirdiğimiz yerli ve milli aşımız TURKOVAC'ı tüm ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunduk.

Yaklaşık 3,7 milyonu geçici koruma altındaki Suriyeliler olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapmayı sürdürüyoruz.

Ukrayna'daki çatışmaların diplomasi yoluyla bir an evvel sona erdirilmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatı noktasında BM ve taraflarla verimli bir iş birliği yürütüyoruz. Tahılın Afrika'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere özellikle en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması noktasında da samimi çaba harcıyoruz.

Terörizm, maalesef küresel düzeyde sınır tanımamakta ve tüm devletleri olumsuz etkilemekte. Türkiye, 10 binlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban vermiş, terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülkedir. 40 yılı bulan bölücü terörle mücadelemizde çoğu zaman yalnız bırakılsak da PKK, PYD, YPG, FETÖ, DEAŞ dahil terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ortak güvenliğimizi ilgilendiren hususlarda ŞİÖ ile diyaloğumuzu daha da güçlendirmeye hazırız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.