Dolar 50,1576
▲ %0.22
Euro 56,1480
▼ %-0.22
Altın 6.555,791
▼ %-0.61
Bist-100 11.322,23
▼ %-0.1

Pzt

2° -8°

Sal

0° -12°

Çar

3° -3°
Erdoğan'a sunulacak: Emekli maaşı ve ikramiye için gelecek zam belli oldu

Erdoğan'a sunulacak: Emekli maaşı ve ikramiye için gelecek zam belli oldu

AK Parti tarafından hazırlanan emekli düzenlemesinde sona gelinde. Emekli aylıklarına eklenmesi planlanan refah payı veya seyyanen zammın yanı sıra bayram ikramiyelerinde de artış bekleniyor. Teklifin son halinin Erdoğan'a sunulacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2026 - 12:31

Ekonomi yönetimi ile AK Parti grubu tarafından bir süredir çalışmaları süren emekli maaşlarında yapılacak artış hazırlığında sona gelindi.

Edinilen bilgilere göre, ekonomi yönetimi ve AK Parti’nin yaptığı çalışmalar kapsamında emekli maaşlarına enflasyon oranı dışında yapılacak artışlarla ilgili alternatifli öneriler hazırlandı.

Yandaş Türkiye gazetesinde yer alan habere göre refah payı veya seyyanen zam üzerinde yapılan değerlendirmeler, ilk yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) gündemine gelecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİ DE ARTACAK

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen dörder bin liralık ikramiyenin de artırılacağı belirtiliyor. İkramiyeler; en son 2025 yılında 3 bin liradan 4 bin liraya çıkarılmış, 2026 yılında herhangi bir artış yapılmamıştı. Yapılan değerlendirmelerde, ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılabileceği ifade ediliyor.

ERDOĞAN’A SUNUM YAPILACAK

Ekonomi yönetiminin yaptığı tüm bu hazırlıklar EKK’de değerlendirildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme kamuoyuna Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak. En düşük emekli aylığının yapılacak iyileştirme ile 30 bin lira civarına çıkarılacağı belirtiliyor.

Yapılacak iyileştirmeler sadece en düşük aylık alanları değil, bütün emekli maaşlarını kapsayacak şekilde olacak. Maaşlarda yapılacak iyileştirmelere ilişkin yasa teklifi 2027 bütçe görüşmelerinden sonra Meclis’e sunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.