Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, Zelenski ve üç ülke lideriyle görüştü

Erdoğan, Zelenski ve üç ülke lideriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü. Görüşmede son durum ele alınırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Zelenski görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 15:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askerî müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Zelenski görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek "Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak" dedi.

Zelenski Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye halkına güçlü desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rus savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişlerinin yasaklanması ve Ukrayna’ya verilen güçlü askeri ve insani yardım bugün çok önemli. Ukrayna halkı bunu hiç bir zaman unutmayacak" ifadelerini kullandı.

Reuters ise Türk yetkililere dayandırdığı haberinde "Türkiye boğazları Rus gemilerine kapatma kararını henüz almadı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 3 ÜLKE LİDERİYLE DAHA GÖRÜTÜ

Öte yandan İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de telefonda görüştü.

Erdoğan, liderlerle ayrı ayrı ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. 

Ayrıca, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü de kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Hocalı Katliamı’nın 30’uncu yıldönümü nedeniyle şehitleri rahmetle andı, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.