Dolar 32,2120
%0.03
Euro 35,0289
%0.06
Altın 2.509,750
%0.36
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, Karşıyaka Belediyesi'nin o afişlerine çattı

Erdoğan, Karşıyaka Belediyesi'nin o afişlerine çattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın Emeği Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nin hazırladığı "Sana ne" afişlerine çattı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Erdoğan'ın sözlerine kendisine ait Facebook hesabından 'Zübeyde Ana'lı mesajla yanıt verdi. Erdoğan Karşıyaka'daki o afişlere çattı, Akpınar yanıt verdi

  • Ege Postası
  • 07.03.2016 - 16:44
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı ‘Sana ne'’ afişlerine sosyal madyada büyük destek gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada o afişler için "Kadınları kadın yapan güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırma girişimlerini görüyoruz" dedi.

"KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NİN 8 MART AFİŞLERİ DİKKAT ÇEKTİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!



Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının ve belediyelerin Kadınlar Günü vesilesiyle astırdığı afişlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık- kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen, en büyük kadın düşmanıdır. Kadını, 'başında örtü var, başında örtü yok' diye ayrıma nasıl tabi tutarsı? Yani, 'başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır', böyle bir tanımlama olabilir m? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı" diye konuştu.




Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bir takım çevrelerin kendi deyimleriyle özgürleştirmek adına kadınları kadın yapan güzellikleri imtiyazları ortadan kaldırma girişimlerini görüyoruz. Buna bir takım belediyelerin hazırladığı afişlerde şahit oluyoruz. Bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır. Kadının başında örtü var başında örtü yok diye nasıl bir ayrıma tabi tutarsın. Başında örtü varsa okullara, işe almadılar ayrımcılık işte budur. Hamdolsun bunu biz değiştirdik. İnsan olduğu için değer verdik. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerine köle yapmaktır. Ailesi ve değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadını sömürerek aslında nesillerimizi hedef alıyorlar.

Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır. Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükâfatlandırılır. Bizim insancımızda cennet babaların değil annelerin ayakları altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür ben öptüm sizde öpün. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bugün dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki adaletsizlik aynı mücadelenin farklı bir yansıması değil midi? Bizim safımız bellidir. Mücadele eden tüm kadınların sonuna kadar yanındayız. Bizim tarihimizde emek kutsaldır ve bunun için çalışanın alın teri kurumadan hakkının verilmesi istenmiştir. Vakıf müessesleri bir yönüyle emeğin korunması işlevine sahiptir."



'ZÜBEYDE ANA'LI YANIT!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, isim vermeden kendisini afişler dolayısıyla eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Facebook sayfasından yanıt verdi. Akpınar, Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin yer aldığı haberi paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığımız #‎Sanane sloganlı afişlerimizi eleştirmiş ve “Özgürleştirmek adına, kadınları kadın yapan güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırma girişimleri” olarak değerlendirmiş. 
“Bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır” diye eklemiş..
Hatırlatmak isterim; Karşıyaka, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti Zübeyde Anamızın mezarının bulunduğu kenttir. Burada kadınlar baş tacıdır, kıymetlidir. Hem geleneklerine, tarihine bağlı; bir o kadar da özgür ve yüreklidir.
Biz bu kenti kadınlarla ve çocuklarla birlikte yönetiyoruz. ‘Kadın düşmanlığı’ yapmak bir yana, bunu yapanlara karşıdır isyanımız. Kadın bir bireydir, arkamızda değil yanımızdadır. Afişlerimiz de bu haykırışın ortak sesi olarak görülmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.