Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin Özkoç: Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürüdüm. Şimdi, o bir başka yola çıktı!

Engin Özkoç: Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürüdüm. Şimdi, o bir başka yola çıktı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Ben, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreç içinde birlikte yol yürüdüm. Şimdi, o bir başka yola çıktı. ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedi… Ben de bugün açıkladım. Bu yolda onunla birlikte olacağım. Onu asla yalnız bırakmayacaktım, söylemiştim, şimdi bir kere daha söylüyorum. Asla yalnız bırakmayacağım. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa, nasıl yapılması gerekiyorsa, birlikte yapmaya devam edeceğiz… Bunu kimse unutmasın" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2023 - 23:39
  • Güncelleme: 23.03.2023 - 23:39

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün; “Ben artık Grup Başkanvekili olarak bu salonda son toplantıyı sizlerle yapıyorum. Grup Başkanvekili olarak bugün TBMM’de Genel Kurul’da son toplantıma katılacağım… Bundan sonraki yürüyüşümüzde yine Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İnşallah yürütmede de buluşuruz” dedi.

Özkoç, kararını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Özkoç, şunları söyledi:

“Bir dönem bitiyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bu, biten dönemde; iktidarın ülkemize yaşattıkları var. Muhalefetin demokrasi, özgürlük ve adalet için mücadelesi var. Her ikisi de Türkiye’de hafızalarda olacak. Bir nesil bu iktidar ile büyüdü. Ama gördükleri şey, artık Türkiye’den bir beklenti değil gençler için. Artık başka ülkelerde bir beklenti içinde olmaya başladılar.

Bu, bu iktidarın ülkeyi nasıl yönettiğini gösteriyor. Muhalefet ise, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, sadece Türkiye için değil, tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde, adalet arayışının nasıl bir mücadeleye dönüştüğünü gördü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tek başına Ankara’dan yürüyüşe geçti. Yanına yol arkadaşları geldi. Sonra, milyonlar geldi. Sonra, İstanbul’da; bu Adalet Yürüyüşü’nü, milyonlarca kişi ile bir mitingle sonlandırdılar. Ve dünyaya dediler ki, eğer bir ülkede adalet yok olursa, demokrasi yok olursa, özgürlükler yok olursa; o ülkenin insanları da onunla beraber yok olur.

O yüzden, biz; ülkemizde hiç ayrım yapmadan bütün insanlarımızı kucaklayarak, herkes için bir umut yolculuğu başlattık. Ve umut yolculuğu 14 Mayıs’ta, milletimizin iradesi ile sonuçlanacak. Umut ediyorum ki bu umut yolculuğu gerçekten Türkiye’ye yeni bir başlangıç olur. Umut ediyorum ki bu umut yolculuğu adalet arayışımızda, özgürlük ve demokrasi arayışımızda, gerçekten milletimizle bizi kucaklaştırır.

Ben, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreç içinde birlikte yol yürüdüm. Şimdi, o bir başka yola çıktı. Dedi ki, ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedi. Üstelik de Millet İttifakı’nın oybirliği ile aday oldu. Üstelik de başka siyasi partilerin de destekleri ile oldu. Üstelik de bütün siyasi partilere oy veren seçmenlerin büyük bir kısmının ‘evet, bu sefer sen olmalısın, bizi sen yönetmelisin’ isteği ve arzusu ile oldu.

Ben de bugün açıkladım. Bu yolda onunla birlikte olacağım. Onu asla yalnız bırakmayacaktım, söylemiştim, şimdi bir kere daha söylüyorum. Asla yalnız bırakmayacağım. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa, nasıl yapılması gerekiyorsa, birlikte yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızla birlikte, örgütümüzle birlikte, milletvekillerimiz ile birlikte, PM üyelerimiz; kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte ve bizimle birlikte yol yürümek isteyen bütün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan dostlarımızla birlikte…

Bunu kimse unutmasın: Biz sevgi istiyoruz, barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, adalet istiyoruz. Türkiye, huzurlu yarınlarda, birbirini kucaklayan yeni bir güne 15 Mayıs sabahı uyanacak.”

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 1962 yılında, Sakarya’nın Kayalar köyünde doğdu. Kastamonu Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Adalet Yüksekokulu mezunu.

Siyasete, CHP Gençlik Kollarında başladı. Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24, 25, 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer aldı. CHP TBMM Grup Yönetiminde bulundu. Özkoç, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden önce, Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.