Dolar 32,2403
%-0.01
Euro 34,8347
%0.46
Altın 2.425,220
%1.33
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de alevli gün

Ege'de alevli gün

Denizli, Aydın ve Muğla'da bugün üç ayrı noktada çıkan yangınlar, itfaiye ekiplerinin helikopter, arazöz ve iş makineleriyle müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı. 

  • Ege Postası
  • 23.05.2018 - 08:33

İlk yangın dün saat 11.30 sıralarında Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Değirmen Deresi Mevkii'ndeki ormanlık alanda çıktı. Yangın bölgesine kısa sürede ulaşan ekipler, alevleri yaklaşık dört saatlik çalışma sonunda kontrol altına aldı.

Aydın'ın Kuyucak ilçesi Bucak Mevkii'ndeki ziraat alanında başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın ise bugün saat 13.00 sıralarında başladı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 3 helikopter, 10 arazöz, iş makineleri ve 125 personel müdahale etti. 2'si ormanlık alan olmak üzere toplam 10 hektarlık alanı kül eden yangın, saat 18.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.

PAMUKKALE ALEV ALEV

Denizli'nin Pamukkale ilçesinin Akhan ile Karakurt mahalleleri arasındaki bir tarlada yakılan anızdan başlayan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. İki mahalle arasındaki karayolundaki sürücüler zor anlar yaşarken, bir arazöz alevlerin arasında kalarak yanma tehlikesi geçirdi. 

Dün saat 14.30'da başlayan yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda aracı ve personeli yangın bölgesine sevk etti. Ekipler, giderek büyüyen yangına dört bir taraftan müdahale etti.

Ormanlık alanın içinde kalan bazı tarlalardaki ekinler, yangın nedeniyle zarar gördü. Tarla sahipleri, alevlerin önüne geçebilmek için çaba harcadı, ancak başarılı olamadı. Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir arazöz, alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Akhan ile Karakurt Mahallesi arasındaki karayolunu trafik durma noktasına geldi, sürücüler zor anlar yaşadı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 20 arazöz, 3 iş makinesi, 70 orman işçisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı, Pamukkale Belediyesi'ne ait sulama tankerleri karadan; Muğla'dan gelen 3 helikopter ile 1 amfibi uçak ise havadan yangına müdahale etti. Yangın bölgesine Gökpınar Barajı'nın yakın olmasının, söndürme çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi. Yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Olay yerine gelen Vali Hasan Karahan, "Ekiplerimiz bir yandan söndürme diğer taraftan soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından söndürme çalışmaları daha kolaylaştı. Zarar gören alan, söndürme çalışmalarının ardından net olarak belli olacak" dedi.

Öte yandan yangınla ilgili M.Y. adlı çiftçi gözaltına alındı.

100 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangında 100 hektarlık alanın yanarak zarar gördüğü öğrenildi. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, ekiplerin rüzgarın şiddeti nedeniyle zor anlar yaşadığını belirterek, "Yangın yaklaşık olarak 100 hektarlık alanda etkili oldu. Alan büyük gibi görünüyor ancak yanan alanlar parçalı. Bir de yangının etkilediği bölge bizim iyi orman olarak nitelendirmediğimiz yer. Genellikle çalılıklarla kaplı ve erozyon önleme bölgesi. Nitelikli orman olarak kaybımız fazla değil" dedi. 

Öte yandan Muğla'nın Gökova ilçesi Hayıtlıtepe Mevkii'ndeki ormanlık alanda başlayan yangına ise itfaiye ekipleri 1 helikopter, 2 arazöz ve çok sayıda personel ile müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda yangın kontrol altına alındı. (DHA)

ACI TABLO GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde dün yakılan anızdan çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangının boyutu gün ağarmasıyla ortaya çıktı. Yaklaşık 100 hektarlık genç orman ve ekili alanı zarar gördüğü yangında, ayrıca çok sayıda arı kovanı yandı, binlerce arı öldü. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını tamamen söndürdü ancak bölgede her ihtimale karşı soğutma çalışması yapıldığı belirtildi.

Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde dün saat 14.30 sıralarında, bir tarlada anız yakılırken başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın, Akhan ile Karakurt mahalleleri arasındaki genç orman ile çalılık ve ekili alana doğru ilerledi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 20 arazöz, 3 iş makinesi, 70 orman işçisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı, Pamukkale Belediyesi'ne ait sulama tankerleri karadan; Muğla'dan gelen 3 helikopter ile 1 amfibi uçak ise havadan yangına müdahale etti. Yangın bölgesine Gökpınar Barajı'nın yakın olmasının, söndürme çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi. Yangın yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Yangında çoğunluğu çalılık ve ekili arazi olmak üzere toplam 100 hektarlık alan yanarak zarar gördü. Yangında çok sayıda arı kovanı da yandı, binlerce arı öldü.

Yangının tamamen kontrol altına alınıp söndürülmesine rağmen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, halen bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Bazı bölgelerde yer yer görülen kıvılcımlar ve bunların rüzgarın da etkisiyle yayılarak büyüme ihtimaline karşı, yangın söndürme işçileri soğutma yapıyor.

Bölgede tarlasının bir kısmı zarar gören çiftçi Muhammet Kaygısız, ayrıca yaklaşık 2 bin saman balyasının yandığını söyledi. Olayla ilgili polis tarafından gözaltına alınan M.Y.'nin ise ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

BOZDOĞAN'DA 2 DÖNÜM ÇAMLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde dün çıkan orman yangını, bugün sabah saatlerinde söndürüldü. Yangın nedeniyle 2 dönüm çamlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü Bozdoğan Şefliği'ne bağlı Hışımlar Değirmendere mevkisindeki ormanlıkta, dün saat 11.30 sıralarında, orman yangını çıktı. Alevlere, 10 yangın söndürme işçisi ve 4 teknik eleman, Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz, 1 su tankeri ve 1 ilk müdahale aracıyla müdahale etti. Ormanlıkta parça parça devam eden yangında, kontrollü söndürme çalışmaları günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Alevler, bugün saat 08.30 sıralarında, tamamen söndürüldü. Yangında toplam 2 dönümlük çamlık alanın zarar gördüğü belirtildi. 

Jandarma tarafından yangın çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

ULA'DA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Ula ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Sarp arazideki yangını söndürmek için havadan müdahaleye başlandı.

Ula'nın Akyaka Mahallesi Turnalı Mevkisi'ndeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda bugün saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangına 3 helikopter ve 1 amfibik uçak ile havadan müdahaleye başlandı. Bölgeye 15 arazöz ile orman ekipleri de sevk edildi. Sarp arazideki söndürme çalışmalarının havadan sürdüğü bildirildi.

Muğla Orman bölge Müdürü Mehmet Çelik, "Arazinin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekiyoruz. Şu an için sadece havadan müdahale edebiliyoruz" dedi.

2 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Muğla'nın Ula ilçesinde çıkan oman yangını, havadan müdahale ile yaklaşık 1.5 saatte söndürüldü. Yangında ilk belirlemelere göre 2 dönüm alanın zarar gördüğü bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, yangınla ilgili, herhangi bir tehlike kalmadığını söyledi.

MUĞLA'DAKİ ORMAN YANGINI KORKUTTU

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın mahalle sakinlerini ihbarı üzerine büyümeden söndürüldü. 

Yangın, bugün saat 18.30 sıralarında Kayadibi Mahallesi Masat Mevkii'ndeki ormanlık alanda çıktı. Ormanlık alandan duman yükseldiğini gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri dik yamaçtan yükselen alevlerin etrafını çeviremeyince devreye orman işçileri girdi. 12 arazöz, 4 su tankeri, 2 dozer, 3 kepçe, 3 helikopter ve 50 orman işçisi ile müdahale edilen alevler yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 20 hektarlık ağaçlandırma sahası ve makilik alan zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı.  

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

FETHİYE'DE 20 HEKTAR ORMAN YANDI

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Yangında 20 hektar alan zarar gördü.

Fethiye'nin kırsal Kayadibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ağır iş makineleri, arazözler ile belediye araçlarının bulunduğu 35 araç, 1 helikopter ve 160 personelin yoğun çabası sonucu yangın, saat 23.00 sıralarında tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise sabah saatlerine kadar sürdü. Yangında 20 hektar çam ormanı zarar gördü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.