Dolar 32,2340
%0.08
Euro 34,8394
%-0.06
Altın 2.422,600
%-0.89
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Tıp'ta dekan krizi devam

Ege Tıp'ta dekan krizi devam

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı neredeyse 4 aydır boş, atama yine yapılmadı, kafalar karıştı

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 11:37
Bazı üniversitelere rektör ve 40 fakülteye dekan atamalarını gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 4 aydır vekaleten yönetilen Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı'na atama yapmaması kurumda hayal kırıklığı yarattı. YÖK'ün EÜ'den önerilen üç isim arasından ya da liste dışından atama yapmaması fakültede dedikodu kazanını da kaynatırken, “YÖK ile Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın arasında neler oluyor" dedirtti. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 8 Eylül 2011 yılında dekan adayı belirleme seçimi yapılmıştı. Bu seçime mevcut dekan Prof. Dr. Serhat Bor aday olmuş, 261 oy almıştı. Bor'un en yüksek oyu aldığı seçimde Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu 126 oyda kalmış, ancak YÖK tarafından EÜ Tıp Fakültesi dekanlığına atanmıştı. Fakültede sevilen bir kişi olmasına karşın Kumanlıoğlu'nun yüksek oy farkına karşın atanmasını öğretim üyeleri “dayatma" olarak kabul edip, tepkilerini eylemlerle dile getirmişti. 3 yıl önce dekan koltuğuna oturan Prof. Dr. Kumanlıoğlu'nun geçtiğimiz eylül sonunda görev süresi sona erdi. Yıllardan beri dekan aday adaylarının belirlenmesi için seçim yapılan fakültede ilk kez bu dönem bu uygulamadan vazgeçildi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, eğilim belirleme seçimi yerine çalışmak istediği üç ismin yer aldığı listeyi YÖK Başkanlığı'na gönderdi. Yılmaz, boş koltuğa rektör yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı'yı vekaleten getirirken, kimin atanacağı merakla beklenmeye başlandı. Ancak YÖK'ün son açıklanan dekan atamaları listesinde EÜ Tıp Fakültesi'nin yer almaması dikkat çekti, herkes gerekçeleri konusunda iddialar ortaya atmaya, yorumlar yapmaya başladı. 

ÖNERİLEN İSİMLER NEDEN BEĞENİLMİYOR'

Nitekim, mevcut dekan Prof. Dr. Kumanlıoğlu'nun tekrar bu görevi istediği, ancak Rektör Yılmaz'ın YÖK'e ilk gönderdiği listeye Başhekim Mehmet Özkahya, Prof. Dr. Hakan Coşkunol ve Prof. Dr. Bülent Semerci'nin isimlerini yazdığı öne sürüldü. YÖK'ün Kumanlıoğlu'nu tekrar göreve getirmek isterken, Yılmaz'ın daha önce düşük oy almasına karşın Kumanlıoğlu'nun dayatma şeklinde atanmasına karşı çıktığı için bu ismi listesine almadığı iddia edildi. Yılmaz'ın bu geçen süreçte aralarında bir önceki Dekan Prof. Dr. Serhat Bor'un da adının olduğu yeni ve farklı listeler gönderdiği iddiası dile getirilirken, atama yapılmaması fakültenin ana gündemi oldu. Adının verilmesini istemeyen bir öğretim üyesi, “YÖK ile rektörlük arasında nasıl bir pazarlık, nasıl bir mücadele geçiyor bilmiyoruz. Kumanlıoğlu'nun dekanlığa geliş şekli tepki çekti. Yıllar sonra seçim yapılmaması yine yadırganan bir tutum oldu. YÖK önerilen isimlerden neden birini atamıyor, pek çok soru var, cevap bulamıyoruz. EÜ'ye ceza mı kesiliyo? Çok önemli bir üniversitenin çok önemli bir fakültesinin yönetici koltuğunun aylardır vekaleten yönetilmesi hiç doğru değil. Çünkü pek çok iş askıda kalıyor" dedi. 

Öte yandan eski dekan Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, dekanlık sorunuyla ilgili DHA'nın sorularını yanıtladı, “Devam eden dekan olarak aday olacağımı başta fakülte kurulu olmak üzere çeşitli mecralarda dile getirmiştim. Bir dekan çok ciddi sorun olmadıkça ikinci dönem de görev yapmak ister. Ama seçim yapılmadı. Listede de adım olup olmadığını bilmiyorum ama konuşmalardan tavırlardan olmadığını tahmin ediyorum" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.