Dolar 32,2493
%-0.09
Euro 34,8203
%-0.01
Altın 2.429,750
%0.2
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efsane park vandal kurbanı

Efsane park vandal kurbanı

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının ardından yepyeni çehresiyle hizmete açılan Fuat Göztepe Parkı son günlerde vandalların açık hedefi haline geldi. Üst üste gerçekleşen olaylar sonrasında kimliği belirsiz kişilerin gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırılardan geriye “pes” dedirten manzaralar kalırken, kent mobilyaları zarar gören, ağaçları köklerinden sökülen, parke taşları çalınan ve tarihi Göztepe Anıtı zarar gören parkla ilgili emniyet birimlerince sorumlular hakkında soruşturma başlatılırken, Konak Belediyesi de halkı parka sahip çıkmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2014 - 14:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak’ta Göztepe semtinin tarihi mekanları arasında yer alan ve bölgenin simgesi haline gelen Fuat Göztepe Parkı son dönemlerde gerçekleşen saldırıların ardından utanç vesikası haline geldi. Gece geç saatlerde alkoliklerin ve kimliği belirsiz şahısların hedefi olan parkta Konak Belediyesi defalarca yenileme çalışması yaparken, henüz kış aylarında tadilat gören bölgenin en büyük yeşil alanında yaşananlar hem halkı hem de esnafı canından bezdirdi.
 
 
PARKI TALAN EDİP YAĞMALADILAR
Kent merkezindeki sayılı yeşil alanlardan bir tanesi olan ve vatandaşların rahatça nefes aldıkları Güzelyalı Parkı olarak da bilinen Fuat Göztepe Parkı’nın çilesi bitmek bilmiyor. Göztepe takımının 1971’deki efsane kadrosunun ölümsüzleştiği anıt başta olmak üzere, parkta yer alan kent mobilyaları, zemin taşları, ağaçlar ve çöp kutularına bilinçsiz şekilde zarar veren bazı alkollü şahıslar yüzünden alanda binlerce liralık zarar meydana geldi. Çoğunlukla  bölgedeki yaşlıların ve küçük yaştaki çocukların faydalandığı, henüz geçtiğimiz yaz aylarında yenilenen ve modern yüzüyle İzmirlilerin kullanımına sunulan park verilen onca tahribata rağmen ayakta kalmaya çalışıyor.


 
AĞAÇLARI BİLE SÖKTÜLER!
Gece geç saatlere kadar Fuat Göztepe Parkı’nı mesken tutan kimliği belirsiz şahıslar ve alkol alan saldırganlar park içerisinde yer alan ağaçları kırarak, taşları yeniden sökerek, oturma grupları ve mobilyalara zarar vererek alanda binlerce liralık zarara yol açtı. Yaşanan olaylar üzerine Konak Belediyesi, parkta defalarca yenileme çalışması yapmak zorunda kalırken, diğer yandan İzmir’e ve Konak’a yakışmayan utanç manzaraları da yargıya taşındı.
 
EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI
Parkta bulunan kamera kayıtlarını inceleyen emniyet birimlerince verilen zararla ilgili olarak sorumlular hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma açılırken, belediyeden de benzer bir hamle geldi.
 
BELEDİYEDEN BROŞÜRLÜ ÖNLEM
Parkı korumak için ek tedbirlere giden Konak Belediyesi, yaşanan tahribatı halka anlatmak amacıyla parkta verilen zararla ilgili olarak binlerce broşür bastırarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunma kararı aldı. Son dönemde belediyenin en çok şikayet aldığı konuların başında yer alan parkla ilgili olarak, kamusal alanlara verilen zararın yine kamu tarafından ödenen vergiler ile giderildiğine dikkat çeken belediye yönetimi, bölgede yaşayan vatandaşlardan benzer olaylar yaşandığı takdirde bildirimde bulunarak parka zarar verilmesini önlemeye ve halkı tesislere sahip çıkmaya çağırdı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.